CUMHUR İTTİFAKININ 3. ORTAĞI SUÇ ÖRGÜTLERİDİR!

CHP Denizli Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Sedat Peker'in Türkiye gündemine oturan videolarıyla ilgili ilk defa habercikus.com'a konuştu. Karaca; "Hukuk devletine yakışmayan iddialar konuşulmaktadır. Savcılarımız gereğini yapmalıdır!" dedi.

  • 18 Mayıs 2021 - 08:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videoların ardından haberci kuş'a yaptığı açıklamalar ile gündemi değerlendirdi.

Karaca Habercikus.com'a yaptığı açıklamada; "Öncelikle hukuk devletinde böyle bir olay meydana geldiğinde Cumhuriyetin savcıları derhal harekete geçerek iddialarla ilgili soruşturma başlatmalıdır. Ancak bugüne kadar böyle bir soruşturma başlatılmamış olması hukuk devleti ve adalet arayan milletimiz adına vahim bir tablodur." dedi.

Karaca açıklamasına şu şekilde devam etti: CHP olarak 37. olağan genel kurulumuzda genel başkanımızın da dile getirdiği, yer altı ve yer üstü suç örgütleriyle mücadele edileceğine söylemi, CHP'nin ülkenin içinde bulunduğu duruma net bir tavır göstermesidir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'da bu günlere ilişkin öngörüsünün varlığını ortaya koymuştur. Biz hep şunu söyledik: 'Cumhur ittifakı sadece 2 siyasi partiden oluşmamaktadır' cumhur ittifakının 3. ortağı da bu mafyalar ve suç örgütleridir. 3. ortağın kendi içerisindeki çatışmasının ve kaynayan kazanın ortalığa saçılmasını bugünkü manzarada net bir şekilde görüyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca açıklamasının devamında ise konunun meclis tarafından araştırılması konusundaki fikirlerini öne sürdü. Karaca; "CHP olarak çağrımızdır. Süleyman Soylu sadece medyada ahkam keserek değil, meclisinde bu konuyu araştırması ve gerçeklerin ortaya çıkması noktasında bir bakan olarak üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Demokratik ve bağımsız ülkelerde bu tarz iddialar karşısında kalınıldığında siyasiler istifalarını sunarlar. Lakin görüyoruz ki kendisi istifa etmez ve ettirilmez. 3. ortağın bu yapılanmada ve Soylu'ya ihtiyacı var" dedi.