ÇOCUK GELİNLERE TEPKİ İÇİN GELİNLİKLE SAHNEYE ÇIKTI

Son günlerde sıkça ülke gündemine oturan kadınlara şiddet olayları ve çocuk gelinlere tepki gösteren İzmirli mahalli sanatçı Tolga Tan, sahneye gelinlik giyerek çıktı. Denizli’de de sahne alan mahalli sanatçı Tan, gelinliği ihtiyacı olan bayana hediye edeceğini söyledi.

  • 03 Şubat 2020 - 03:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Gazetesi'nin özel haberine göre, kadınlara şiddet olayları ve çocuk gelinler, sık sık ülke gündeminde yer ediniyor. Olaylara tepki gösteren İzmirli mahalli sanatçı 34 yaşındaki Tolga Tan, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine kayıtsız kalamadı. Çocuk gelinlere dikkat çekmek isteyen Tan, bir kadın etkinliğinde gelinlik giyerek sahne aldı. Gelinlikle birlikte Neşet Ertaş’a ait ‘Ah Yalan Dünya’ şarkısını okuyan Tan; “Biraz çekinerek bu davranışı yaptım ama tepkiler çok iyiydi. Beni o şekilde gören insanların gözlerindeki ışıltıyı alabildim. Önemli olan da buydu. Gelinliği giyip bir şarkı okudum. Mutlu oldum. Bir kadına el kaldırılamaz. Empati yapılmalı. Karşımızdaki insanlar bizim annemiz, kır kardeşimiz sayılır. Kadına şiddet çok kötü bir şey. Her şeyi konuşarak halledilebilinir, şiddete gerek yok. Ben rahatsızdım çocuk gelinlerden, kadına şiddetten, nasıl tepki gösterebilirim diye düşündüm. Böyle bir davranış gerçekleştirdim. Kadınlar bizim yol arkadaşımız. Onlara sahip çıkmalıyız. Umarım mesajım ulaşmıştır gerekli yerlere” dedi.

“GELİNLİĞİ İHTİYACI OLAN BAYANA HEDİYE EDECEĞİM”

Giydiği gelinliği ihtiyacı olan bayana vereceğini belirten Tan; “Mutsuzluk diye bir şey yok, saygı ve anlayış her şey için yeterlidir. Bu iki kavram olursa şiddete gerek kalmaz. Çocuk gelinler olmaz. Böyle durumlar toplumuzun kanayan yarası. Kadınlar baş tacıdır. Giydiğim gelinlik hala yanımda. İhtiyacı olan bir bayana veya hiç gelinlik giymemiş birine hediye edeceğim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: denizligazetesi.com