ÇİVRİL'DE KORONA KAÇ KİŞİYE BULAŞTI? KAÇ CAN ALDI?

  • 03 Şubat 2021 - 12:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de korona virüs pandemisi nedeniyle ölüm oranları ilk kez Çivril’de açıklandı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, pandeminin ilk gününden bu yana ilçede toplam 4 bin pozitif vakaya rastlandığını açıkladı. Şuan Hamam Mahallesinde 40’a yakın vakanın tespit edildiğini açıklayan Vural, bugün itibariyle ilçede toplam vaka sayısının ise 50 olduğunu ifade etti.

40 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başkan Vural, ilçede korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısını da açıkladı. Vural, “Şimdiye kadar 40’a yakın hemşerimiz covid-19 nedeniyle vefat etti. Vefat edenlere Allah rahmet kalanlara da başsağlığı diliyorum. ”dedi.

75 YAŞ ÜZERİ AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Aşılama sürecinde sağlık çalışanları hariç bin kişin aşılandığını vurgulayan Başkan Vural; “ Aşılama sürecin de Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre ilk önce sağlık personeli sonrasında filyasyon ekipleri son olarak ise 85 yaş üzeri aşılandığını biliyoruz. Çivril’de isteyen tüm sağlıkçılar aşılandı. Vatandaşlarımızdan ise bin kişinin aşılama süreci tamamlandı. Şu an ise 75 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılama süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.

kaynak:genccivrilgazetesi