CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASIYLA YARGILANAN ÖĞRETMEN TAHLİYE EDİLDİ

Denizli'de 2021 Kasım ayında ortaya çıkan cinsel istismar davasında 2 kız çocuğunu cinsel istismar ettiği iddiasıyla yargılanan Fizik Öğretmeni M.G. tahliye edildi. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi sanığın tutuksuz yargılanmasın karar verirken, cinsel istismar suçunun işlendiği ancak kız öğrencilerin rızası olduğu gerekçelendirildi.

  • 08 Ocak 2023 - 10:25
  • Son Güncelleme : 08 Ocak 2023 - 10:28

Ülke genelinde şubeleri bulunan ünlü bir kolejin Denizli’nin Sümer mahallesi kampüsünde görevli fizik öğretmeni M.G.’nin iki kız öğrencisine karşı gerçekleştirdiği taciz iddiasında mahkeme kararını açıkladı. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi, öğretmenin şantaj suçunu işlediğini kabul etmesine rağmen kızların rızası olduğunu varsayarak cinsel istismar suçuna nazaran daha hafif cezası olan reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan sanığın cezalandırılmasına karar verirken aynı zamanda dosya kesinleşene kadar sanığın tahliyesi kararına varıldı.

16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN ‘RIZASI VAR’

Mahkeme kararına göre; 2021 Kasım ayı ve öncesinde kolejde çalışan fizik öğretmeni iki kız öğrenciyi ders çalıştırmak amacıyla evine çağırdıktan sonra odaları kilitleyerek zorla alıkoyduğu ve sonrasında cinsel içerikli görüntülerini çektiği kaydedildi. Daha sonra bu görüntüleri kullanarak şantaj yapan öğretmen iki kız öğrenciye defalarca cinsel istismarda bulundu. Yargılama süresi boyunca 1 yıl tutuklu bulunan şahsın hakkında dün karar verildi. Karara göre 16 yaşındaki iki kız öğrenciye karşı şantaj ve reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan cezalandırılan öğretmen aynı zamanda tahliye edildi. İstinaf ve Yargıtay süreçlerinden sonra dava kesinleşene kadar sanık süreci tutuksuz olarak geçirecek.

SAVCI İTİRAZINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Öğretmenin çektiği görüntülerle yaptığı şantajlarda öğrencileri erotik filmlerde oynatacağını söylediği kaydedildi. Mahkeme ise şantaj suçunun oluştuğunu kabul etmesine rağmen mağdurların rızası olduğunu ve buna göre toplamda 16 yıl 5 ay hapis cezası alan öğretmenin yargılama bitene kadar tutuksuz olmasına karar verdi. Cumhuriyet savcısı, sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını talep ve mütalaa etmesine rağmen mahkemenin alt sınırdan verdiği ceza kararına karşı istinaf yoluna başvuruldu. Mağdurların aileleri ise karara karşı itiraz edeceklerini, verilen cezanın ve tahliye kararının vicdanları zedeleyici olduğunu, çocuklarının hayatlarından endişeli olduklarını dile getirdi.