CİNAYETTEN HÜKÜMLÜ FİRARİ OPERASYONLA YAKALANDI

Denizli’de 14 yaşındaki bir çocuğu öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinden kaçan hükümlü, saklandığı apartta düzenlenen büyük bir operasyonla yakayı ele verdi.

  • 13 Şubat 2021 - 10:23
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de 2013 yılında meydana gelen olayda H.H.K., trafikte süratli araç kullandığı için 14 yaşındaki Y.Ç. tartışmaya başladı. Darp edilmiş halde eve giden Y.Ç., durumu  babası Yakup Ç.’ye anlattı. Baba Yakup Ç. ve amca Metin Ç., Y.Ç.’yi de yanlarına alarak H.H.K.’nın evine giderek 3 kişi ile tartışmaya başladı. H.H.K., yanında bulunan silah ile ateş etmeye başlayınca korkulan oldu. Baba Yakup Ç.’yi ağır yaralan H.H.K., 14 yaşındaki Y.Ç.’nin ise ölümüne neden olarak kayıplara karıştı. Çal ilçesinde bir eğlence mekanında eğlenirken düzenlenen operasyonla yakalana zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan H.H.K., gönderildiği cezaevinden bir süre sonra firar etti. Polis ekipleri tarafından aranan H.H.K., izini kaybettirmeyi başararak adeta ortalıktan yok oldu. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, titiz çalışma sonucu firari hükümlünün izini buldu. Operasyon için düğmeye basılmasının ardından H.H.K İncilipınar Mahallesi’nde saklandığı bir dairede etrafı çevrildi. Hükümlü, evden çıkacağı sırada polis ekipleri tarafından yakalanarak kelepçelendi.