CHP'Lİ VEKİL POLİS MÜDAHALESİNİN ORTASINDA KALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ODTÜ’de gerçekleştirilen KYK eylemine katılarak öğrencilere destek verdi. Polisin müdahale ettiği eylem sırasında Karaca arbede arasında kaldı.

  • 08 Temmuz 2019 - 12:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ODTÜ’de gerçekleştirilen KYK eylemine katılarak öğrencilere destek verdi. Polisin müdahale ettiği eylem sırasında Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca  arbede arasında kaldı.

Polisin öğrencilere müdahalesinin ardından ağaçların kesimine başlandı. Kesim devam ederken, inşaatın ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle mühürlemeye gelen Çankaya Belediyesi yetkilileri polis tarafından içeri alınmadı.

Eylemler devam ederken içlerinde Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, diğer milletvekilleri, akademisyen ve öğrencilerin bulunduğu guruba polisin gazlı müdahalesi gerçekleşti. Milletvekili Karaca “Öğrenciler içeride, bizlerin de içeriye girmesi engelleniyor. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, ODTÜ’deki diğer binalarında ruhsatsız olduğu, hukuksuz bir şekilde burada inşaatın başlayacağı iddiası ile bugün burada öğrencilere ve öğrencilerin bulunduğu alana müdahale edilmek isteniyor. Biz de öğrencilerimizle birlikte alandayız. Hocalarımız da burada. Öğrencilerin zarar görmemesi adına, ODTÜ'deki Kavaklık'ın zarar görmemesi adına, hukuksuzluğa dur diyebilmek için, "Ruhsatsız inşaat yaparım" inadının karşısında öğrencilerimizle buradayız” ifadeleriyle alandan son durumu bildirdi.

ODTÜ’de yaşanan durumla ilgili “Burası kadastral parsel olduğu için belediye tarafından ruhsat alması mümkün değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da, İl Müdürlüğü’nden de inşaat için herhangi bir ruhsat yok. ODTÜ'de mimar yetişir, ODTÜ'de mühendis yetişir. Bu insanlara öğretilen uygulanmıyor. Deniyor ki “Ruhsat almak zorunda değiliz” Böyle bir anlayış ODTÜ’lü olmanın önündeki tüm onurlu duruşları yok ediyor. “Biz ruhsatsız kaçak bir inşaatın polis zoruyla başlatırız” deniyor. Bugünkü manzara tamamen bu şekilde.” sözlerini kullanan Karaca alanda beklemeye devam ediyor.