CHP’Lİ SEDAT DEMİRCİ BULDAN’IN SORUNLARINI PAYLAŞTI

Denizli’de CHP’li Sedat Demirci ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Bir süredir Denizli’nin birçok ilçesini sık sık ziyaret eden Demirci son olarak Buldan ilçesini ziyaret etti. Üreticilerin ve tekstilcilerin sorunlarını paylaşan Demirci acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

  • 22 Eylül 2022 - 14:41
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de Cumhuriyet Halk Partili Sedat Demirci ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Denizli’nin ilçelerini tavaf eden CHP’li Demirci’nin en son durağı Buldan ilçesi oldu.


Daha önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın da ziyaret ederek sorunları gündeme getirdiği Buldan ilçe merkezini ve mahallelerini ziyaret eden Demirci vatandaşlarla bir araya geldi. Demirci Buldan ilçesinde bulunan üreticilerin zor ekonomik şartlar altında hayatta kalmaya çalıştıklarını belirterek üretim maliyetlerinin üreticinin belini büktüğünü söyledi. Tekstilcilerin dolarla iplik aldığını ancak ürettiği malı 3 ay vade ile sattığından dolayı zarara uğradığı belirten Demirci Buldan sokaklarında dokuma tezgâhı seslerinin azaldığı ve vatandaşların birer birer tezgahları kapatmak zorunda kaldığını vurguladı. Özellikle Buldan’a bağlı Yenicekent mahallesinde tezgâh sesinin büyük ölçüde azaldığını söyleyen Demirci üreticiler için acil önlem alınması gerektiğini belirtti. 


ÜZÜM PARA ETMEDİ, ÜRETİCİ DERTLİ

Ayrıca Buldan’da üzüm üreticileri ile bir araya gelen CHP’li Sedat Demirci üzüm üreticilerinin de sorunlarını paylaştı. Üzüm üreticileri için devletin 27 lira satış fiyatı belirlediğini ancak üreticilerin bu fiyattan satış yapamadığını söyleyen Demirci “Üreticilerimizin girdi maliyetleri arttı. Üreticilerimiz üzüm koyulan kasaların fiyatının geçen sene 8 lira iken bu sene 27 lira olduğunu söylüyor. Kasanın altına koyulan kağıdın topunun 100 liradan 500 liraya çıktığını söylüyor. Zirai ilaçların fiyatlarının 4 katına çıktığını mazotun yine fahiş bir şekilde zamlandığını söylüyor.  Devlet 27 lira satış fiyatı belirlemiş ancak üreticiler en yüksek satan kişinin 20 liradan özel firmalara sattığını söylüyor. Yaş üzümün taban fiyatı 1.25 ve üreticilerimizin geneli 1.25 liradan satıyor. Üst kalite üzümü olanlar sadece 2 liradan satıyor kilosunu. İşin özeti üzüm üreticileri işin içinde çıkamaz hale gelmiş.” dedi. 


Demirci üzümün bu sene para etmediği için üreticilerin zor durumda kaldığını belirtti. Ayrıca Buharkent’te bulunan Kızıldere mahallesinde bulunan jeotermal enerji santralinin de üretimi etkilediğini belirten Demirci çıkarılan sıcak suyun geri basılmadığı için üzüm bağlarından patlak verdiğini söyledi. Üzüm üretiminde 3 ton üzüm hasadı yapan çiftçilerin jeotermal nedeniyle rekolte düşüşü yaşadığını ve hasadın 1,5 tonlara kadar düştüğünün altını çizdi. 


“GELİYOR GELMEKTE OLAN”

CHP’li Demirci Buldan ziyaretiyle ilgili “Buldan ilçemiz üretimiyle Denizli’nin en değerli ilçelerinden biriyle şu an üreticilerimiz iflasla burun buruna. Beceriksiz iktidarın yönetim sorunlarının faturası halka kesiliyor. Jeotermal nedeniyle de rekolte düşüşü yaşanıyor. Üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek katma değerli ürün elde etmelerini sağlayacağız. Tekstilcilerin tezgahları sessizliğe gömülmüş durumda. Burada vatandaşlarımıza CHP iktidarında yapacaklarımızı anlattık. CHP iktidarında üreticilerimizin emeğinin karşılığını alacağını, doğaya saygılı bir iktidar olacağını belirttik. Buldanlılara bizi sevgiyle ve ilgiyle karşıladıkları için teşekkür ediyorum ve bir kere daha ‘Geliyor Gelmekte Olan’ diyorum.” şeklinde konuştu.