CHP’Lİ MEHMET EFE, TARIM VE ORMAN POLİTİKALARI KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

CHP Denizlili siyasetçi Mehmet Efe, CHP Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi bünyesinde oluşturulan Tarım ve Orman Politikaları Kurulu üyeliğine seçildi. Efe, görevlendirmeyi Türkiye tarımı adına önemli bir sorumluluk olarak değerlendirdi.

  • 03 Şubat 2026 - 21:02
  • Son Güncelleme : 03 Şubat 2026 - 21:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizlili siyasetçi Mehmet Efe, CHP Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi bünyesinde oluşturulan Tarım ve Orman Politikaları Kurulu üyeliğine seçildi. Efe, görevlendirmeyi “Türkiye tarımı adına önemli bir sorumluluk” olarak nitelendirdi.

“Tarım günübirlik kararlarla yönetilemez”

CHP’li Mehmet Efe, yaptığı açıklamada Türkiye tarımının ithalata dayalı ve günübirlik kararlarla yürütülemeyeceğini vurgulayarak, yeni ve güçlü bir üretim modeline ihtiyaç olduğunu belirtti. Efe, hedeflerinin planlı üretimi esas alan, çiftçinin girdi maliyetleri altında ezilmediği ve emeğinin karşılığını aldığı bir tarım düzeni kurmak olduğunu ifade etti.

“Bizim hedefimiz; planlı üretimi getirecek garantili üretim modeli anlayışını benimseyen, girdi maliyetleri altında ezilmeyen çiftçinin emeğini koruyan ve alın terinin karşılığını aldığı bir tarım düzeni kurmaktır. Üretenin kazandığı bir sistem olmadan ne kırsal kalkınma sağlanabilir ne de gıda fiyatları kalıcı olarak dengelenebilir.”

“Tarımı stratejik ve sürdürülebilir bir sektör haline getireceğiz”

Türkiye tarımının yeniden ayağa kaldırılmasının mümkün olduğunu belirten Efe, bunun toprağı, suyu, üretimi ve pazarlamayı birlikte ele alan bütüncül bir anlayışla sağlanabileceğini dile getirdi.

“Tarımı ithalata bağımlı bir alan olmaktan çıkarıp, stratejik ve sürdürülebilir bir sektör haline getirmek temel hedefimizdir. Üreten kazanan çiftçi demek; güçlü kırsal yapı, güvenli gıda ve büyüyen Türkiye demektir.”

“Bu görev siyasi hayatımın en onurlu günlerinden biri”

Tarım ve Orman Politikaları Kurulu üyeliğine, Tarım ve Orman Gölge Bakanı Sencer Solakoğlu’nun önerisi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in onayıyla seçildiğini belirten Efe, yaşadığı duyguyu şu sözlerle paylaştı:

“Siyasi hayatımın en önemli ve en onur verici günlerinden birini yaşıyorum. Partimizin Tarım ve Orman politikalarına yön verecek bu önemli göreve layık görülmek benim için büyük bir gurur ve sorumluluktur.”

“Üreticinin sesi olacağız”

Türkiye’nin tarım, gıda ve ormancılık alanlarında zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Efe, üreticinin ve tüketicinin sesi olmak için daha fazla çalışacaklarını söyledi. Efe, Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun yol arkadaşı olarak mücadele edeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Alın terini koruyan, toprağı ve suyu stratejik bir değer olarak gören, gıda güvenliğini milli mesele sayan politikalar için var gücümle çalışacağım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevimi şeffaflıkla, liyakatle ve halktan yana bir anlayışla yerine getireceğim.”