CHP'Lİ LİSELİLERDEN TEPKİ

Denizli Lise komisyonları adına CHP Lise Komisyonları Denizli İl Başkanı Emirhan Ali Gönültaş Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında YKS'nin 27-28 Haziran'da, LGS'nin ise 20 Haziran'da yapılacağını açıklaması üzerine tepki gösterdi. Gönültaş, “Bizim geleceğimiz, sizin koltuklarınızdan önemlidir” dedi.

  • 05 Mayıs 2020 - 17:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında YKS'nin 27-28 Haziran'da, LGS'nin ise 20 Haziran'da yapılacağını açıklaması üzerine Denizli Lise Komisyonları adına Denizli İl Başkanı Emirhan Gönültaş tepki gösterdi. Gönültaş, sınav stresi içindeyken bir de covid-19 sürecini ekleyen arkadaşlarımız yap boz gibi bir ileri bir geri diyerek yapılan tarih kararlarından etkilendiğini, doğal olarak mağdur olduklarını söyledi.

Gönültaş, “Eğitim konusunda öğrencilerin aleyhine kararlar veren Milli Eğitim Bakanlığının akıl ve mantık dışı kararlar vererek bizim geleceğimizle oynamaya hakkı yoktur. Bu kararlar ileri tarihe atıyorum aman olmadı geriye alayım diyerek verilecek kararlar değildir. Sanıyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı her gencin tiktok çektiğini tüm zamanını böyle geçirdiğini düşünüyor veyahut planlı programlı çalışan gençleri görmezden geliyor. Tüm dünya covid 19 pandemisi ile uğraşırken her gün yeni önlemler alırken bugün Türkiye olası bir ikinci dalgayı düşünmeyerek Turizm sektörünün canlanması için YKS tarihini öne çekiyor ve unutuyor ki turizm eğitimden, tek adamın görüşü milyonların talebinden, kısa vadeli ekonomik beklentiler ülkenin geleceği olan biz gençlerin kaderinden önemli değildir. Bu tutumu kınıyor ve kabul etmiyoruz!

CHP Denizli Lise Komisyonları olarak en kısa zamanda bu karardan dönmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bizim geleceğimiz sizin koltuklarınızdan daha önemlidir” dedi.