CHP'Lİ KARACA'DAN ATATÜRK'E HAKARET EDEN ŞAHSA SUÇ DUYURUSU

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ve küçük düşürücü sözler sarf eden devlet memuru Said Dağdaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

  • 12 Kasım 2019 - 20:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Aslen Denizli'nin Acıpayam nufüsuna kayıtlı olan ve Ankara'da Orman Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yaptığı öğrenilen Said Dağdaş hakkında CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından suç duyurusunda bulunuldu. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuyla ilgili olarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatma cüretinde, manevi hatırasına hakaret gafletinde bulunan bu kişinin hakareti cezasız kalmamalı.” İfadelerini kullandı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyada saygı duyulan bir lider olduğunu hatırlatan Gülizar Biçer Karaca, Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümünde ‘Said Dağdaş' isimli bir devlet memurunun, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sarf ettiği, "Dünyada en gülünç olay yaşanacak yine! 9:05’te bazıları putlarına saygı için duracaklar ayakta’ gibi ifadelerin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşunun ve kuruluşunun mimarı olduğununda altını çizen kara, "Atatürk halkımızın kahramanıdır. Bağımsız bir cumhuriyeti borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’e put demek hiç kimsenin haddine değildir.’ dedi.

"ATATÜRK'E KİMSE DİL UZATAMAZ"

Sosyal medya profilinde künyesinde “Şube Müdürü” olarak kendini tanıtan Said Dağdaş’ın sosyal medya hesaplarından Atatürk’e 'diktatör' deme gafletinde bulunduğuna dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca, "Bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Atatürk Aleyhine İşlenen suçlar hakkında kanun gereği hak ettiği cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağım. T.C.’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden bir devlet memurunun o görevde bir saniye dahi kalması kabul edilemez. Atatürk’ün kurduğu devlet sayesinde maaş alabiliyor. Kamu görevinden de el çektirilmesi şart. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar bilsinler ki; Mustafa Kemal’in evlatları olarak hem O’nun maneviyatına hem de emanet ettiği Cumhuriyetimize her daim sahip çıkacağız." Dedi.