CHP'Lİ GENÇLERİN 96. YIL MESAJI

CHP Denizli Gençlik Örgütleri, partilerinin kuruluşunun 96 yılı olan 9 Eylül nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Gençlik örgütleri adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İsmail Gültekin “Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir” dedi.

  • 08 Eylül 2019 - 19:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İsmail Gültekin yaptığı açıklamada “Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran Cumhuriyet Halk Partimiz 96 yaşında. Gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. Büyük devlet adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet’ten önce 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisini kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren her bir birey bu onuru ve haklı gururu yaşıyor, yaşayacak. Cumhuriyet Halk Partisi 96’ıncı kuruluş yıl dönümünde yine halkımızın umut kaynağı.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran, demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin attığı her ileri adımda vardır. Cumhuriyeti kuran partimiz demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır.

Ulu Önderimiz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri 96 yıldır ülkemiz için hizmet etme aşkımızın da kaynağıdır aslında

Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü halktan alan, kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir.

Dünyadaki ve coğrafyamızdaki savaşlar kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partimizin “Yurtta Sulh, Cihanda sulh” ilkesinin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir.

Cumhuriyet Halk Partimiz ve her bir üyemiz Atamıza ve ülkemize layık olmak için çalışmaktadır.

96’ıncı yılımızı kıvançla kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.