CHP'Lİ GENÇ BAŞKAN İFADEYE ÇAĞIRILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve nefrete sürükleme suçlaması ile ifadeye çağırıldı. Genç başkan hakkında yapılan şikayeti değerlendiren emniyet müdürlüğü ekipleri Odabaşıoğlu'yu ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

  • 25 Eylül 2020 - 13:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli il gençlik kolları başkanı Tugay Odabaşıoğlu bugün Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve nefrete sürükleme suçlaması ile Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Bekilli ilçesine yapmış olduğu ziyaret sonrasında facebook sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımı baz alan şikayette Odabaşıoğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Odabaşıoğlu emniyete ifadeye vermeye gittiği sırada partililer ve gençlik kolları üyeleri tarafından da yalnız bırakılmadı.

Odabaşıoğlu verdiği ifadenin ardından Haberci Kuş'a yaptığı açıklamada: "Atatürk’e Cumhuriyet’e yapılan açık ve ağır hakaretleri görmezden gelen iktidar partisi kendisi ile ilgili en ufak eleştiriyi bile hakaret olarak algılamakta ısrar etmektedir. Yaratmak istedikleri korku imparatorluğuna karşı duruşumuz dün nasıl olduysa bundan sonra da aynı şekilde olacaktır. CB hakaret, halkı kin ve nefrete sürükleme suçlaması ile ifadem istendi. Gezi de, 1 Mayısta, alanlarda hep söylediğimiz gibi Baskılar, Gözaltılar, Tutuklamalar bizi yıldıramaz. İktidar yakın, korkunun ecele faydası yok. Beni yalnız bırakmayan, arayıp soran tüm yoldaşlara teşekkürler" dedi.