CHP'DE YARIŞ BAŞLIYOR

CHP’de parti içi yarışın takvimi açıklandı. 5 aylık sürece ilişkin olarak örgütlere genelge yollandı ve gereğinin yapılması istendi.

  • 01 Ekim 2019 - 00:47
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında 37. Olağan Kurultay takvimi ele alındı. Edinilen bilgiye göre kurultay takvimi 8 Kasım’da başlayacak.

 Kasım -1 Aralık 2019 tarihlerinde mahalle delegeleri seçimi; 14 Aralık 2019 – 27 Ocak 2020 tarihleri arasında ilçe kongreleri; 3 Şubat 2020 – 2 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek. Parti tüzüğüne göre il kongrelerinin bitmesinin üzerinden 45 gün geçtikten sonra kurultay gerçekleştirilecek. Buna göre CHP’nin 37. Olağan Kurultayı en erken 18 Nisan 2020 tarihinde yapacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan koronavirüs salgınıyla Türkiye'nin mücadelesi başarılı şekilde devam ediyor. Koronavirüs cephesinin kahramanları başhekimler, salgının en sıcak noktasında, hastanelerde yaşananları anlattı. O yıllarda ne fiziki alt yapımız ne de yeterince hekimimiz vardı. Kısıtlamalar çoktu. Organizasyon sıfırdı. Hastaya ilaç yoktu. Eczaneden ilaçları alabilmek için babamdan bir başhekim olarak para istedim. "Baba bana para ver hastalarıma ilaç alacağım" dedim. Babam da bana çek verdi. O çekle gittim hastalara ilaç aldım. O zaman Bakan Bey'e ulaşamıyorduk. Şimdi direkt ulaşıyoruz. Ne istersek hemen yapılıyor. Sağlık çalışanı da işine odaklanıyor. Hasta kurtarıyor.

Hastanemiz bin yataklı. Bunun 210'u yoğun bakım yatağı. 3 bin 700 sağlık çalışanı hizmet ediyor. 10 Mart 2020' den bugüne kadar toplam 29 bin 896 koronavirüs şikayetiyle gelen hastaya bakıldı. 20 bin 659 hastaya test uygulandı. 3 bin 300'ü pozitif çıktı. 2 bin 185 hasta yatarak tedavi edildi. Yatan hastaların 142'si çocuk. 264'ü yoğun bakım ünitesinde tedavi edildi. Salgının yoğun olduğu dönemde günlük ortalama 100-120 hasta yatırılırken, şu anda 40-50 hasta yatışı yapılıp, ortalama 45-50 hasta taburcu ediliyor. Tedavide gerekli olan tüm ilaçlar Bakanlığımız tarafından gönderildi. Diğer ülkelerde bulunamayan veya sadece yoğun bakım ünitelerinde tedavide kullanılan bazı ilaçları hastalarımıza uygun gördüğümüz anda kullandık. Böylece hastaların durumu kötüleşmeden önlem almış olduk.

O dönem organizasyon sıfırdı. Ortopedi asistanlığımın son dönemleriydi. Bir hekim olarak kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Oysa şimdi tüm dünyayı sarsan korkunç virüs karşısında bile dimdik ayaktaydık. Hem biz hem ülkemiz. Bunu sağlıkta dönüşüme ve Cumhurbaşkanımız ile Sağlık Bakanımızın başarılı organizasyonuna borçluyuz. Gurur duydum.

Sağlık çalışanlarımız hiçbir dönem kendilerini bu dönem olduğu gibi kıymetli ve sahiplenilmiş hissetmedi. Halk sağlık çalışanlarını sahiplendi. Çörek-börek yapıp getiren oldu. Hastanemizin 800 hasta yatağı var. 130'u yoğun bakım yatağı. Yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı hizmet veriyor. Salgında pik noktasını 17 Nisan'da 480 hasta ile gördük. Bu tarihten sonra hasta sayısında düşüşleri görmeye başladık. Şu anda 280 hasta yatarak tedavi görüyor. Kişiye özgü tedavi seçenekleri uygulandı. Sağlık Bakanlığı'nın tedavi algoritması her gün güncellendi. Sağlık Bakanı "Hastayı entübe etmeden tüm tedavi seçenekleri kullanılsın" dedi. Ardından başarı geldi.