CHP PAMUKKALE'DE ADAY ADAYLARI ELEME YÖNTEMİYLE BELİRLENDİ

Pamukkale İlçesi’nden başvurusu yapan 3 aday adayın isminin, telefonla yapılan anketlerde geçmemesi CHP’de tepkilere neden oldu.

  • 25 Aralık 2023 - 19:24
  • Son Güncelleme : 25 Aralık 2023 - 20:28

CHP Genel Merkezi tarafından Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adaylığı anketinde, resmi başvuru yapmış İlhan Özcan, Gökhan Çankır ve Şükrü Sezen isimli aday adaylarının, telefonla yapılan anket formunda sert tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili ortak açıklama yapan İlhan Özcan, Gökhan Çankır ve Şükrü Sezen; Aday belirleme sürecinde yaşanan şüpheli telefon anketi uygulamalarını eleştirdiler. Bu yöntemin meşruiyetini yitirdiğini ve parti içinde hayal kırıklığına neden olduğunu vurgulayan aday adayları, demokratik bir aday belirleme sürecine dönülmesi çağrısında bulundu. Örgütün gücünün önemine değinen aday adayları yaptıkları açıklamanın sonunda ise, parti içindeki çatışmaların partiye zarar verdiği ifade ettiler. 

ELEME YÖNTEMİNE GİDİLMİŞ!

Haberci Kuş’un ulaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi yerel seçimlerde aday belirlemek için farklı bir yol izliyor. Geçtiğimiz ay genel merkezden gelen parti yetkilileri Pamukkale ilçesi için düşünülen 9 isimden eleme yöntemine geçti. Son olarak telefon anketlerine kalan isimler arasında bulunmayan 3 isim içinde öncesinde kamuoyu yoklaması yapıldığı öğrenildi. Sadece Pamukkale ilçesinde değil Türkiye’nin farklı bir çok noktasında bu yöntemin kullanıldığı kaydedildi.