CHP MERKEZEFENDİ’DE DERİN ÇATLAK

CHP Merkezefendi Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt görevden alındı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapmaya hazırlanan Kurt ilk olarak Haberci Kuş’a konuştu. İşte ayrıntılar.

  • 31 Ocak 2024 - 17:56
  • Son Güncelleme : 31 Ocak 2024 - 18:14

Merkezefendi ilçe başkanlığı seçiminde mevcut başkan Müjdat İlhan’a karşı rakibi Ozan Orpak’ı destekleyen Merkezefendi Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt görevinden alındı. Son dakika gelişmenin ardından bir gerekçe gösterilmediğini dile getiren Kurt basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor. Yarın Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapacak olan Kurt, Haberci Kuş’a açıklamalarda bulundu.

Kurt haber merkezimize verdiği demeçte; “Bugün il kadın kolları başkanımız Ayşen başkan tarafından görevden alındığımı öğrendim. Bana resmi bir evrak gelmedi herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Beni ilçe başkanlığından İlkay hanım aradı. Başkanım il kadın kollarından tebligatınız var dediler ve almamı istediler. Bende bu durumun üzerine Ayşen hanımı aradım, İlçe başkanımız Müjdat İlhan benimle çalışamayacağını söylemiş. Genel seçimler döneminde Müjdat başkan ile aramızda ufak bir sorun oluşmuştu. Kendisi üzerime yürümüş yüksek tonla konuşmuştu. Geçmişe dayalı kişiselleşmiş bir husumet bugün görevden alınmama sebep oldu.” Dedi.

Kurt aynı zamanda eline resmi bir tebligat ulaşmadığını söyleyerek şu sözleri ekledi: “Bu durum yaklaşık 2 hafta öncesine dayanan bir konu. Bu görüşmeler ve telefon trafiği 2 hafta öncesinden yapıldı. Resmi tebligatın elime ulaşmasını bekledim. Savunmamı da ona göre yapacaktım. Fakat bugün öğreniyorum ki görevden alınmamla birlikte yerime atama yapılmış durumda” dedi.

Işık Kodal Kurt’tan boşalan koltuğa Servet Tetik Merkezefendi Kadın Kolları Başkanı olarak atanırken Işık Kodak Kurt’un yarın yapacağı basın toplantısı merakla bekleniyor.