CHP MERKEZEFENDİ'DE 5+1

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci şimdiden başladı. Yaklaşan seçim döneminde isimler kulislerde hızla dönerken sürprizler ise üst üste geliyor.

  • 02 Ağustos 2019 - 16:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP'de kongre sürecinin fitili ateşlendi. Kulislerde üst üste bir çok isim söyleniyor. Kimler taşın altına elini koyacak merak konusuyken 31 Mart seçimlerinde CHP'nin en büyük başarısı olan Merkezefendi'de ise süreç daha hararetli geçiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli'de seçim döneminin ardından yaptığı danışma kurullarıyla süreci değerlendiriyor ve artılarını eksilerini yazarak yolunda devam ediyor. Kongre sürecinin yaklaşmasıyla kulislerde dönene isimler ise netleşmeye başlıyor. En büyük merak ise CHP'nin 31 Mart seçimlerinde büyük başarı sağladığı Merkezefendi ilçesinde. CHP kulislerinde süreç 5 isim ile ilerlerken bu 5 ismin yanında çıkabilecek bir ismin daha sürece dahil olacağı ve gençlik kollarının öne çıkaracağı bu ismin heyecan yaratacağı düşünülüyor.

Merkezefendi için en çok ismi bahsedilen 5 isim; Osman Bartal, Ali Ocak, Osman Saruhan, Tolga Varlıker ve İnanç Özden. Lakin bu beş ismin dillendirilmesiyle birlikte tabandan bir ismin daha sürece dahil olması isteniliyor. Gençlik kollarının Merkezefendi için öne sürmeyi düşündüğü mevcut CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu bu isimlerden birisi. Tugay Odabaşıoğlu, Haberci Kuş'tan Mehmet Özden'e yaptığı açıklamada; "Adaylar kendini belirleyemez, örgüt adayını belirler, örgüt adayımız Tugay derse, ben şahsım adıma değil örgütüm adıma siyaset yaparım. Tabi ki aday olurum. Beni ben yapan, CHP GENÇLİK KOLLARI, CHP LİSE ÖRGÜTÜ, CHP EMEKÇİ ÇALIŞANLARI, CHP GÖNÜLLÜLERİ VE TÜM CHP ÖRGÜTÜDÜR. ÖRGÜTÜN KARARI KARŞISINDA BOYNUMUZ KILDAN İNCEDİR" dedi.