CHP DENİZLİ'DEN AYVALI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli il yönetimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı hakkında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

  • 16 Haziran 2020 - 01:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı İsmihan Yıkar, İl Saymanı Bilal Duran,İl Yöneticileri Fatma Atsay, Mustafa Can Yalçın ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri şikayet dilekçesinde Emre Cemil Ayvalı hakkında TCK 220 ve Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi uyarınca basın ve yayın yoluyla yasa dışı terör örgütlerini meşru göstermek ve övmek suçunun gerçekleştiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Hakan’ın 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik tartışmada itirafta bulundu. AK Parti'nin "farklı darbecileri tasfiye etmek için" FETÖ ile bürokrasi alanında çalıştığını belirterek, "2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Benim 1 müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım" diyen Ayvalı, "Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. Mesele budur." ifadelerini kullanmış ve ardından partisinin zarar görmemesi için görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.