ÇAVUŞOĞLU'NDAN SANATSAL DEĞİL İRONİK SERGİ!

Denizli’de halk elektrik faturalarını geçen su faturalarından şikayetçi. Sokakta kime dokunsan evine gelen faturayı gösteriyor. 4 kişilik ailenin su faturası bazı evlerde 1000 TL’yi geçiyor.

  • 11 Mart 2024 - 16:19
  • Son Güncelleme : 11 Mart 2024 - 16:34

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “isyanınızı duyuyorum” diyerek pahalı su faturalarına dur diyeceğini duyurmuştu. İkinci adımı belediyenin evlere yolladığı yüksek faturaları sergilemek oldu.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖNÜNDE FAHİŞ SU FATURASI SERGİSİ

Bülent Nuri Çavuşoğlu, su faturalarını düşüreceğini söylediği gün, vatandaşlardan o faturaları kendisine göndermesini istemişti.


Vatandaşların  gönderdiği o faturalar bugün Çınar Meydanı’ndaydı. Serginin açılışında CHP Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu söz aldı. Eserin sahibi “OSMAN ZOLAN”, eserin adı “FAHİŞ SU FATURALARI” dedi, kötü bir serginin açılışını yaptıklarını söyledi. Belediye Başkanı olduğunda Denizli’yi suya fahiş ücret ödeyen iller arasından çıkaracağını, o zaman faturaların yüzde 50 indirimli haliyle sergiyi tekrarlayacaklarını belirtti.

Sözleri zaman zaman alkışlarla kesilen  Çavuşoğlu, konuşmasnın ardından açılış kurdelesini Denizli CHP İL Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale CHP İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur ile birlikte kesti.


Sergiye vatandaşların da basının da ilgisi yoğundu. Vatandaşlar önce ne olduğunu anlamaya çalıştı. Faturalardaki fahiş tutarları gördüklerinde ise ilk tepkileri “eve gelen faturalar  da aynı” diye oldu.

Faturalar herkesin ortak derdi olduğu için tepkileri de ortaktı.

Bazı vatandaşlar “Bu faturaları istiyorsanız, Ak Parti’ye oy vermeye devam edin” diye tepki gösterdi.

Bazıları da musluğu açmaya korkar olduk. Çamaşır, bulaşık da mı yıkamayalım? Sorusunu sordu.

CHP Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu,

“Su en temel hakkın, musluğu açarken kara kara düşünmeyeceksin” diyerek su faturalarını yarı yarıya düşüreceğini bir kez de sergi alanında yineledi.

Sergili tepki eylemi, akşam saatlerinde sona erdi.