ÇAVUŞOĞLU'NDAN 5 EKİM MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında, "Ülkemizde ve dünyada mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutluyoruz" dedi.

  • 05 Ekim 2020 - 12:43
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Öğretmenlik mesleğinin son derece kutsal bir meslek olduğunu belirten Başkan Çavuşoğlu, "Hz. Ali, 'Bana 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyerek öğretmenlerin ne kadar değerli olduğuna dikkat çekmiştir. Toplumları kalkındıracak, onları hür, müreffeh ve huzurlu kılacak yegane öğe eğitimdir. Milletler bugüne kadar getirdikleri ortak kültürleri, değerleri, milli ve manevi hassasiyetleri; bilgi ve birikimleri yarınlara ancak eğitimle aktarabilir. Sadece ülkemiz adına değil tüm dünya için son derece önemli olan eğitimin temel unsuru öğretmendir. Öğretmenlerimiz geleceğin inşasında tuğlaları bir bir yerine koyan en büyük gücümüzdür. Yarınlarımızı teslim edeceğimiz evlatlarımız, öğretmenlerimizin gayretleriyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişecek; ülkesini, tarihini, milletini, insanlığı tanıyıp seveceklerdir. Milletleri yücelten ve milletlere yön veren şüphesiz öğretmenlerdir. İşte bu yüzden bir ülkenin şekillenmesinde en büyük pay ve paye elbette ki öğretmenlerin olacaktır. Bin bir meşakkatle, yılmadan, yorulmadan yüreğinde taşıdığı ışıkla rehber olan; birlik ve beraberliğin önemini, kardeşlik bilincini ve evrensel değerleri evlatlarımıza öğreten öğretmenlerimiz, mesleklerden en muteberini ifa etmektedir" diye konuştu.

Ancak günümüzde öğretmenlerin toplumda hak ettikleri saygınlığı alamadıklarını, iddia eden Çavuşoğlu, "Ancak 18 yıllık AKP iktidarında öğretmenlik mesleğinin bırakalım toplumda hak ettiği itibarı yakalamasını, öğretmenler tarihin hiçbir döneminde AKP iktidarı döneminde olduğu kadar itibar kaybına uğramamıştır. Son 18 yılda her 100 öğretmenden 17’sinin ataması yapılmış, geriye kalan 83 işsiz öğretmen ya tekrar sınava girmek yada başka alanlarda çalışmak zorunda bırakılmıştır. Onlarca öğretmen ataması yapılmadığı için hayatına son vermiştir" dedi.

Özellikle pandemi döneminde öğretmenlerin omuzladığı yükün daha da arttığını ifade eden Çavuşoğlu, "Eğitimin en ön safında yer alan öğretmenler, eğitim politikalarının belirlenmesinde söz ve karar sahibi olmalıdırlar. Bir an önce mülakat ile öğretmen alımlarına son verilmelidir. Bu tür yaklaşımlar öğretmenleri liyakat dışı uygulamalara uğramaktadır. Okul idarecilerinin belirlenmesinde, öğretmen atamalarında, proje okullarına öğretmen alımlarında siyasi erk bir an önce elini çekmeli, liyakati göz ününde bulundurmalıdır. Siyaseten atanan yöneticilerin kendisi gibi düşünmeyen, öğretmen meslektaşlarını kendi aralarında ötekileştiren , öğretmen mesleğini itibarsızlaştıran, değer verilme ve güven duygusunu yok eden hukuk dışı uygulamalar nedeni ile soruşturmalara, sürgünlere, baskılara derhal son verilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, eğitim emekçisi tüm öğretmenlerimizi 5 ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.