ÇAVUŞOĞLU CHP'NİN PARTİ MECLİSİ'NDE YER ALDI

CHP’de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçilmesi sonrasından gözler Parti Meclisi (PM) seçimlerine çevrildi. Sabaha karşı sona eren oylamada Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP PM'ye seçildi.

  • 06 Kasım 2023 - 14:26
  • Son Güncelleme : 06 Kasım 2023 - 14:44

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Manisa Milletvekili Özgür Özel'in ikinci turda genel başkanlığa seçilmesinin ardından Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için seçimler yapıldı. Özel, 81 il başkanıyla yaptığı toplantıda Anahtar Liste çıkarma kararı alarak, Denizli eski il başkanlarından Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu listeye dahil etti.

Kurultayda, PM ve YDK seçiminde oy kullanma işlemi sabaha karşı tamamlandı ve ardından oy sayımına geçildi. Toplam 380 kişi PM üyeliği için, 98 kişi ise YDK üyeliği için adaylık başvurusunda bulunmuştu. Denizli eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 488 oy alarak PM'ye girmeyi başardı.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, seçilen Çavuşoğlu'nu sosyal medya üzerinden yayımladığı bir mesajla tebrik etti. Horzum; "En büyük güç örgütlü güçtür... Örgütümüzden aldığımız güç, yetki ve tam destekle bir yola çıktık ve sonunda Örgütümüzün gücü ortaya çıktı. Bu yolda dik ve cesur davranan, şahsi menfaatlerini bir kenara bırakıp parti ve toplum menfaatini düşünen bütün Üyelerimize teşekkür ediyorum. Partimizde değişimi Parti Meclisimizde de yaparak ortak akıl, birlikte yönetim ve güçlü örgütü oluşturduk. Parti Meclisimize seçilen Yoldaşım Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.