ÇAVUŞOĞLU, BAHÇELİ'NİN O SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Sorumluluğu gereği halkı doğru bilgilendiren Türk Tabipler Birliğine hakaret etmek kabul edilemez" dedi.

  • 17 Eylül 2020 - 13:08
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kovid 19 Pandemi sürecinde en ön safta canları pahasına sağlık çalışanlarının yer aldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Küresel olarak yaşadığımız salgın sürecinde canları pahasına görev yapan doktorlarımızın mesleki sorumluluklarından biri de halka gerçekleri söylemektir. Doğru sayılar verilmedikçe, halkımızda virüsün ciddiyetini kavramayan ve bu nedenle tedbir almayan kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu durum da salgınla mücadeleyi sekteye uğratmaktadır” dedi.

Çavuşoğlu açıklamasında, “Kovid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alıp, gece-gündüz demeden, sevdiklerine hasret kalarak halk sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerine, onların haklarını her ortamda savunan Türk Tabipleri Birliği’ne şükran borçluyuz. Ülkemizdeki Kovid 19 tanılı hastaların sayıları ve hastanelerin durumları ile ilgili yaptıkları açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği’ne hakaret etmek, virüsten tehlikeli demek kabul edilebilir değildir. Hükümetin görevi siyah kurdele takan takmayan diye doktorları ayrıştırmak değil, doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek, virüsle ilgili olarak halkı doğru bilgilendirmektir. Hükümeti tüm bileşenleriyle eleştiri yapan her meslek odasını, sivil toplum kuruluşunu  veya kişiyi hain ilan etmekle ve kapatmakla tehdit etmekle bir yere varılamayacağını anlamaya ve ‘Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz’ diyen sağlık çalışanlarına kulak vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.