ÇARESİZ BABANIN YARDIM ÇIĞLIĞI

Sarayköy’de tatlı satarak geçimini sağlayan Osman Kamil Bartan’ın hayatı bir günde alt üst oldu. Kızının geçirdiği ani rahatsızlık sonrası hastane köşelerinde bir çare arayan acılı baba, kızının rahatsızlığına bir derman arıyor.

  • 08 Aralık 2019 - 18:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sarayköy’e bağlı Aşağı Mahallede oturan Osman Kamil Bartan’ın hayatı 2018 yılının 29 Ekim’inde tamamen değişti.  Sarayköy’de tatlı satarak hayatını kazanan ailesini geçindiren Bartan’ın 20 yaşındaki kızı Gülseren Bartan 29 Ekim sabahı uyandığında hayatının şokunu yaşadı. Gülseren Bartan o sabah gözlerinin görmediğini anlayınca hemen ailesine seslendi. Durumu fark eden ailesi kızlarını alıp hemen Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne götürdü. Gülseren Bartan’a yapılan sayısız testin ardından herhangi bir teşhis koyulamadı. 

AİLE ÇAREYİ BAŞKA İLLERDE ARADI

Kızlarının görme bozukluğuna Denizli’de bir çare bulamayan aile İzmir’e gitmeye karar verdi. İzmir’de yapılan testlerin ardındanda bir sonuç alınamaması aileyi adeta yıktı. Tüm çaresizliğin ortasında Gülseren yürüme yetisinde yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Ellerinde ve ayaklarında titreme nöbetleri de başlayan Gülseren’i Ankara’ya götürmeye karar verdiler ama maalesef buradan da bir sonuç alamadılar.

SÖKE’DE KÜÇÜKDE OLSA BİR UMUT IŞIĞI YANDI

Kısıtlı imkanları ile kızlarının sağlığı için oradan oraya savrulan aile bir tavsiye üzerine Aydın’ın Söke ilçesinde bir doktora gittiler. Doktor kızın hastalığına kesin bir teşhis koyamadı ama Bioenerji tedavisini önerdi. Çaresiz aile bu yöntemin seans ücretinin 500 TL olduğunu öğrenince hiçbir şey kızımızdan daha önemli değil diyerek tedaviyi başlattılar.  Seansı  500 TL olan tedavi Bartın ailesini zorlasa da kızlarının sağlığı için tedaviyi sonuna kadar devam ettirmeye karar verdiler.  Şuan Söke’de akrabalarının yanında kalan kızı ve eşinden ayrı olan baba, buradaki işlerine devam ederek kızının tedavi masraflarını karşılamak için ailesinden küçük kızı   ile birlikte  ayrı kalıyor.

ÇARESİZ BABA’DAN ÇAĞRI

 Osman Kamil Bartan, “1 yıldır teşhis koyulamayan bu hastalık bizleri derinden üzüyor. Benim tek isteğim kızımın eski günlerdeki gibi sağlığına, neşesine kavuşması. Gitmediğimiz doktor, hastane kalmadı. Buna rağmen bir çözüm bulunmamış olması içimizi parçalıyor. Buradan doktorlara sesleniyorum! Kızıma yardım edin. Bir baba olarak istiyorum bunu sizden.  Sizin de evladınız varsa bilirsiniz. Bir baba evladının iyi olmasından başka bir şey istemez bu hayatta. Benim varım yoğum her şeyim kızıma feda olsun. Yeter ki onun canı sağ olsun. “ dedi.