ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 108. YILINI KUTLUYORUZ

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin, ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelede sembolü ve bir kahramanlık destanı olduğu vurgulanmaktadır. Zaferin önemi, ulus bilincinin tohumlarının atılması ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması için zemin hazırlanması gibi konularda da değinilmiştir.

  • 18 Mart 2023 - 13:42
  • Son Güncelleme : 18 Mart 2023 - 14:14

Ancak son zamanlarda zaferin önemi göz ardı edilerek, Mustafa Kemal'siz bir Çanakkale yaratılmak ve ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanının önemsizleştirilmek istendiği ifade edilmiştir. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat taslağında, Kut’ül-Amare’nin “zafer” olarak nitelendirilirken, Çanakkale'nin ise bir “cephe” olarak anılmasının bu durumun göstergesi olduğunu belirtmiştir.

Açıklamada ayrıca, Kurtuluş Ordusu'nun ırktan, renkten ve mezhepten arınmış olarak birlik ve beraberlik içinde omuz omuza savaşarak emperyalist güçlere karşı göğsünü siper etmesi ve bu birlikteliğin yarattığı güçle yazılmış yüce bir destan olduğu belirtilmiştir. Çanakkale'nin, ulusumuzun birlik ve beraberlik içinde var olma mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğu ve bu zaferin öneminin genç kuşaklara aktarılması gerektiği vurgulanmıştır.

Açıklamanın sonunda, ulusumuzun emperyalist güçlere karşı vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazanılan zaferin 108. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin rahmetle anıldığı ve hatıralarının saygıyla önünde eğildiği belirtilmiştir. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı, Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, Çanakkale'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması bilincini koruyacaklarını ve genç kuşaklara aktaracaklarını söz vermiştir.