ÇAMELİ'DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ MESAFE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali çerçevesinde, Yaylacık Dağı’ndan 2150 metre yükseklikten 8.Çameli Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası XC Open Yarışları ile sona erdi.

  • 04 Eylül 2022 - 15:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Yaklaşık 2 bin rakımlı Kargın Dağı zirvesinde gerçekleşen yarışlara. 7’günlük maratonda Toplam 520 kilometrelik uçuş gerçekleştirildi. 18 Ülkeden 74 sporcu katıldı.


Herhangi bir kaza ya da bir olumsuz durum yaşanmadan çok güzel hava şartlarında Yarışma 3 kategoride ( Genel klasman, Spor Klasmanı, Takımlar klasmanı) gerçekleştirildi. Yarışmayı 1 haftalık süreç içerisinde On binlerce sporseverler yarışmayı izledi. Türkiye Hava Sporları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Tecelli Aydın, şampiyonanın 8’incisi gerçekleştirdiklerini söyledi. Yarışmada genel klasmanda GeneL Klasmanda Hadi Hedari Dostferdi (İran)birinci oldu. Spor Klasmanında Rezi Lapachisvili (Gürcistan) 1’inci oldu Takımlar Klasmanında Condor Air Sports takımı birinciliği elde etti. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Yarışmacılara ve destekçilere teşekkür ediyorum” dedi. Tören dereceye giren pilotlara kupa ve madalyalarını vermesinin ardından sona erdi.