ÇAMELİ'DE FESTİVALİN 2. GÜNÜ YARIŞMALARLA GEÇTİ

Çameli festivalinin 2. günü dolu dolu geçti. Gün boyu düzenlenen yarışmalarda ilçe halkının heyecanı gözlerinden okundu.

  • 26 Ağustos 2022 - 02:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Çameli festivalinin 2. günü, Çameli’nin Çoğrafi işaretli Doğal Ürünleri ile lezzetli sunumlu yarışması düzenlendi.

Çameli Taş Konaklarda Çameli Belediyesi tarafından düzenlenen "8. Çameli Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali" kapsamında  yemek yarışması’ düzenlendi.


Düzenlenen etkinliğe Azerbaycan Bilesuvar Rayonu İcra Hakimiyeti Başkanı (Vali) Faiq Gurbetov’da eşlik etti.

Türkiye'nin önemli şeflerinin, gastronomi ve lezzet yazarlarının jüri üyeliği yaptığı yarışmada, coğrafi işaretli ürünlerin yemekleri yapıldı.


Yarışmaya katılan şefler Çameli’nin coğrafi işaretli kuru fasulyesi, meşhur alabalığını, yardımcı malzemeleri de kullanarak sunumlar hazırladı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Şef Halef Noyan’ın yaptığı  Cevizli Alabalık Çökertme  yemeği birinci, Şef Caner Yiğit  Aydoğan'ın Çıtır Fasulyeli Alabalık Yemeği ikinci, Neclan  Karakaş'ın  Alabegendi yemeği ise 3’üncü oldu. 


Başkan Arslan  Vatandaşlara Aşure Dağıttı 

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen ‘Aşure Günü’nde, Çameli Belediyesi Önünde hazırlanan stantta başkan Arslan vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Azerbaycan Bilesuvar rayonu İcra Hakimiyeti  Başkanı (Vali) Faiq Gurbetov ile birlikte vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Başkan Arslan; "Tüm halkımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum. İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz" dedi.


Ses Yarışması’nın kazananı belli oldu

Çameli Belediyesi  tarafından düzenlenen 8. Çameli Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları .Festivali Kapsamında  O Ses Çameli Amatör Ses Yarışması düzenlendi


10 yarışmacının performans sergilediği yarışma büyük heyecana sahne oldu. Çameli Belediyesi Önünde gerçekleşen ve yoğun bir izleyici gerçekleşen yarışmacılar perfonmasları ile göz doldurdu Yarışma sonunda Zehra Sultan Birinci,Özay Yaman ikinci ,Tolga Şener üçüncü oldu 


Yarışmanın birincisi olarak seçilmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade eden Zehra Sultan; “Böyle güzel bir etkinliğin birincisi olmak çok heyecan verici. Bize bu olanağı sağladığı için Çameli  Belediye Başkanımız Cengiz Arslan ‘a  teşekkür ediyorum, tüm yarışmacı arkadaşlarımız harikaydı. Jürimize teşekkür ediyorum. Benim için büyük bir gurur" dedi