ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKANINDAN GES MÜJDESİ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Belediyelerde Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları Toplantısına katıldı

  • 14 Ocak 2021 - 13:28
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’in katılımları ile  Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Fatma Şahin ,Enerji Kentler Birliği Başkanımız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ,Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ,Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler,Şanlıurfa  Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız   Dr Memduh Büyükkılıç   katılımları ile Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları konulu  Belediyeler Birliği ve Enerji Kentler Birliği Başkanı Koordinesinde yapılan online olarak yapılan toplantıya katıldık.

Toplantıda konuşan Bakan Fatih Dönmez, “Döngüsel bir mantıkla kaynakları daha sorumlu kullandığımız, yeniden üretim sürecinin işlediği, sürdürülebilir, ürün ömrünün uzadığı bir sistemle daha az enerji harcayıp daha fazla katma değer üretmek zorundayız” dedi.

Belediyelerin elektrik alım ve kullanımlarına da değinen Bakan Dönmez şunları kaydetti:

“Her belediyemizin enerji yönetimi konusunda bir politikası, bir yol haritası olmalıdır. Biliyorsunuz Bakanlığımızın yönetmeliğiyle toplam inşaat alanı en az 10 bin metrekare veya yıllık toplam enerji tüketimi 250 TEP ve üzeri olan binalar enerji yöneticisi görevlendirme yükümlü. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı kararıyla da bu tanıma uyan kamu binalarında 2023’e kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu hedefi belirlendi. Biz verimliliğe önce kamudan başlayacağız. Toplumumuza örnek olacağız. İyi örnekleri çoğaltacağız. Sonra da bunun toplumun geneline yayılması için gayret göstereceğiz. Enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü binalar için her 7 yılda bir enerji etütlerini yapma ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni kurma hedefleri belirlendi. Tabii kamu binalarının enerji yönetimi uygulamalarını hayata geçirebilmeleri için Bakanlığımız tarafından sertifikalandırılmış enerji yöneticisi görevlendirmeleri gerekiyor. Bunun da altını bu vesileyle çizmiş olalım” dedi.

2021 yılının ilk yarısında Faaliyete geçecek

Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de yer aldığı  “Belediyelerde Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları” konulu telekonferans toplantısı sonrası   ilçe halkına sosyal medya hesaplarından  bir müjdeli haber yayınlayan Başkan Arslan  Türkiye’ye örnek olacak bir proje olan Cumaalanı Mahallemizdeki   Güneş Enerjisi Santrali ( GES) ile yenilebilir enerji kaynağı ile doğamızı katletmeden ve Belediyemize katkı sağlayacak olan Güneş Enerjisi Santralimizi  Büyükşehir Belediye Başkanımız doğrultusunda süreci başlatılarak 2021 yılının ilk yarısında faaliyete başlayacaktır İlçemize Hayırlı Olsun dedi