CAHİT ÖZKAN: BU YIL HEDEF 6 MİLYAR DOLAR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, şehrin ihracatta yakaladığı yüzde 50’lik artışa vurgu yaparak, “3-3,5 seyrinde olan ihracat rakamını 5 milyar dolara çıkaran ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. 2022’de bu rakam inşallah 6 milyar dolara çıkacak ve ülkemiz de dünya ihracatının yüzde 2’sine sahip olacak” dedi.

  • 07 Ocak 2022 - 13:19
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi Denizli Konağı’nda basın mensupları ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Toplantıya İl Başkanı Yücel Güngör ile birlikte katılan Özkan’a çok sayıda basın mensubu da eşlik etti. Gündeme dair konuları ele alan Özkan, tüm gazetecilerin bu özel gününü kutlayarak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bugün, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’mizin kıymetli yönetimi ve değerli basın mensupları ile beraberiz. Gazeteciler Günü öncesinde bir araya gelerek onların taleplerini dinlemek istedik. Bilindiği üzere Ak Parti hükümetleri ortaya koyduğu reformist yönetim anlayışıyla kuruluşundan bugüne kadar demokratik hukuk devletini güçlendirmek ve bu anlamda vatandaşlarımızın haber alma hak ve özgürlüğünü daha etkin kullanabilmeleri için hür basın tekniğini ortaya koymak ve bu çerçevede hür basının önündeki engelleri kaldırmak üzere pek çok reformu hayata geçirmiştir. 20 yılda meydana gelen teknolojik gelişmelerle basın alanında yeni yasal düzenlemelerin ortaya konması gerektiği konusu doğmuştur. Çünkü son 20 yıllık süre zarfında konvansiyonel medya olarak bildiğimiz gazete, televizyon ve radyoların yanında internet haber siteleri ortaya çıkmış, sonrasında sosyal medya milletimizin en önemli haber kaynaklarından biri haline gelmiştir” dedi. 


Dijital medya için de yasal düzenleme 

Hali hazırda televizyon, gazete ve radyonun yasal düzenlemeleri varken sosyal medya için de bir düzenleme ihtiyacı ortaya çıktığını ifade eden Özkan, “Sosyal medyada yapılan kara propagandalar için bir düzenleme için harekete geçtik. 2022 yılında da bu düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın bir yandan haber alma hakkını diğer yandan yalan yanlış haber almaması yönündeki düzenlemeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Özellikle bireyselleşen sosyal medya üzerinden herkesin haberci olduğu ve kendi sosyal medya hesaplarından yayın yaptığı bir ortamda bu alanın düzenlenmesi ve bu alanda ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi açısından düzenleme yaparken internet medyası açısından kurumsallaşan ve dijitalleşen mecrada internet haberciliği için yasal düzenlemeyi de 2022 yılında hayata geçirmeyi, meclis gündemine getirmeyi amaçlıyoruz. İnternet haberciliğinin yasal düzenlemeye alınmamış olması elbette kabul edilemez, bu alanı da düzenleme altına almak arzusu içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

“5’inci ve 6’ncı dozlar TURKOVAC’la olacak”

Konuşmasının ikinci bölümünde Covid-19 salgınını da gündemine alan Özkan, “2020,2021 yıllarını salgınla geçirdik. 2002’den bu yana sağlık konusundaki çalışmalarımız salgına karşı tedbirli bir şekilde yakalanmamızı sağladı. Güçlü sağlık altyapımızla vatandaşlarımızın sağlığını koruduk. Gelişmiş ülkeler kendi vatandaşlarını mezarına dahi koyamazken biz kendi vatandaşlarımızın riskini sıfırlamak suretiyle, vatandaşlarımız dünyanın neresinde olursa olsun, ülkemize getirerek şifa bulmalarını sağladık. Dünyaya örnek olduk. TURKOVAC aşısını üreterek dünyada aşı çalışmasını tamamlayan 4-5 ülkeden birisi olduk. Bu anlamda vatandaşlarımız 5’inci ve 6’ncı dozlarını TURKOVAC’la olacaklar” ifadelerini kullandı.  

“Küresel enflasyondan Türkiye de nasibini aldı”

Salgının ekonomi üzerindeki etkilerinden Türkiye’nin de etkilendiğini dile getiren Özkan, “Sağlıkla ilgili büyük bir başarı ortaya koyarken dünyanın karşı karşıya kaldığı bu salgının en önemli riski artık sağlık olmaktan çıkmış, toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri konuşulur hale gelmiştir. Dünyadaki salgının ekonomiye etkisi ile birlikte dolar, euro ve diğer para cinslerinde 15 trilyon doların üzerinde para basıldı. Diğer taraftan azalan üretim küresel enflasyonu tetikledi. Bir yandan tedarik zincirinin bozulması ve küresel stokçuluğun başlamasıyla da başta demir, çelik, doğalgaz ve petrol üreticileri olmak üzere küresel enflasyon baş göstermiş, Türkiye de nasibini almıştır. Bu anlamda faizin indirilmesi yatırım ortamını iyileştirirken diğer taraftan yatırımcının ve vatandaşımızın finansa daha kolay ulaşımı sağladı. Özellikle dolar kurundaki dalgalanmanın sona ermesi ve aldığımız kur korumalı mevduat hesabı sistemi ile birlikte piyasalar regule edilmiş, vatandaş ve yatırımcı Yeni Türkiye ekonomisine ayak uydurmaya başlamıştır” dedi. 

“Hedef 6 milyar dolar”

Denizli’nin ihracatta elde ettiği başarıdan da bahseden Özkan, “Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi bir iki aylık süre zarfında enflasyonu tamamen regule edilmesi ve kurdaki regulasyonun sağlanması ile beraber ülkemizin hızla yatırım istikametinde dünyada en fazla üreten, en çok ihracat yapan ve dünya ticaret hacminde 2023 hedefine ulaşmış bir ülke olarak dünyadaki toplam ihracatın yüzde 2’sini hedef olarak kabul etmiş ve 300 milyar dolarlık ihracatla 85 milyonun tamamına yayılmış bir denge hedefliyoruz. Bu başarıda pay sahibi olan Denizlili sanayicilerimizi, yatırımcılarımızı ve ihracatçılarımızı tebrik etmek istiyorum. Bugüne kadar 3-3,5 bandına sıkışmış olan Denizli ihracatını yüzde 50’lik bir ihracat artışıyla 4,5 milyar dolar ihracatın üzerine çıkaran ihracatçılarımızı tebrik ediyor, 2022 yılında inşallah bunu çok daha yukarılara çıkarmak suretiyle 6 milyar dolarlık bir ihracata ulaşmayı temenni ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Toplantının sonunda İl Başkanı Yücel Güngör ve Milletvekili Cahit Özkan, toplantıya katılan kadın gazetecilere çiçek takdim etti. Özkan ve Güngör günün anısına gazeteciler ile birlikte toplu fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.