ÇADIR SKANDALI: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İDDİALARI AÇIKLIĞA KAVUŞTURMALI

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaptığı açıklamada, ülke gündemine düşen ve toplumda infial yaratan çadır skandalının ardından yapılan araştırmalara göre Türkiye genelinde 9 ildeki okullarda çadır üretildiği veya çadır üretilmiş gibi yapıldığı bilgisinin sendikalarına ulaştığını belirtti. Aydoğan, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep ve Diyarbakır'daki okulların bu durumda olduğunu söyledi.

  • 14 Mart 2023 - 10:02
  • Son Güncelleme : 14 Mart 2023 - 10:10

Öğretmenleri ucube kariyer sistemiyle ayrıştıran ve bu ayrımı sınava dayalı olarak gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan sorularına yanıt bekleyen Aydoğan, bu okulların Bakanlık tarafından tespit edilip edilmediği, bu okullara ne kadar ödenek gönderildiği, makine ve teçhizat alımlarının yapılmış olup olmadığı, bu okulların dışında başka okulların var olup olmadığı, bu okullarda 6 Şubat'tan bugüne kadar kaç tane çadır üretildiği ve bölgeye sevk edildiği gibi sorular sordu.

Aydoğan, çadır meselesinin sadece deprem sürecinde Bakanlığın reklamı ile sınırlı bir süreç olup olmadığını ve alınan çadırların miktarının ve bunların hangi kurumlar tarafından üretildiğini, varsa üretilen çadırların miktarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.

Kamuoyunun sağlıklı ve net bilgiler beklediğini ifade eden Aydoğan, konunun derhal açıklığa kavuşturulması ve sorumlular hakkında gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın reklam alanı olmadığını vurgulayan Aydoğan, eğer bu bir skandal değilse neden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR'ün görevden alındığını sordu.

Aydoğan son olarak, çadır skandalıyla ilgili olarak belgeleriyle doyurucu bir açıklama yapılmasını veya istifa edilmesini talep etti.