BÜYÜKŞEHİR'DEN ÖRNEK BİR BULVAR DAHA

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinde önemli bir aks noktası olan Ali Marım Bulvarı’nı baştan aşağı yeniliyor. Yeni Çevre Yolu’nun devamı niteliğinde olan Ali Marım Bulvarı çalışmalar tamamlandığında örnek bir bulvar haline gelecek.

  • 07 Temmuz 2020 - 11:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli trafik aks noktalarından biri olan ve sürücü pisti olarak da kullanılan Ali Marım Bulvarı’nda yenileme çalışmasına başladı. Kısa süre önce başlayan çalışmaları inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a Büyükşehir DESKİ Genel Müdür Vekili Niyazi Türlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, daire başkanları ve beraberindekiler eşlik etti. Başkan Osman Zolan, burada yaptığı açıklamada, 2019 yılında hizmete aldıkları Yeni Çevre Yolu'nun ardından Ali Marım Bulvarı’nın çok daha yoğun bir şekilde kullanıldığına dikkat çekti. Ali Marım Bulvarı’nda asfalt kalitesi ve standardı noktasında olumsuzluklar olduğunu, bunun da trafikte belli sıkıntılar yarattığını kaydeden Başkan Zolan, "Yolda, trafik konforu ve yağmur suyu hatları ile ilgili sıkıntılar söz konusuydu. İzmir yolundan başlayarak Hilal Camii’ne kadar getirdiğimiz çevre yolumuz, yenileyeceğimiz Ali Marım Bulvarı'nın ardından 29 Ekim Bulvarı ve Göveçlik Yolu’na bağlanacak. Yaklaşık 2.5 kilometrelik yolumuz 4 şerit gidiş ve 4 şerit geliş olarak düzenlenecek” diye konuştu.

Yağmur suyu hatları da inşa edilecek

Bulvarda sadece asfaltlama çalışmalarının yapılmayacağını söz konusu bölgeye yağmur suyu hatlarının da inşa edileceğini belirten Başkan Osman Zolan, vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda gayret etmeye devam ettiklerini belirtti. Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolun yağmur suyu hatlarını ve her türlü altyapısını inşa edeceğiz ve uzun yıllar boyu hizmet edecek olan asfaltımızı yapacağız. İnsanlarımızın ulaşım rahatlığını sağlayacağız. Trafikte geçirdikleri zamanı kendilerine bırakacağız ve kısa zamanda gitmek istedikleri yere kavuşmalarını sağlayacağız. Yolumuz inşallah konforlu ve daha rahat hale gelecek. Altyapısı ve yağmur suyu hatlarıyla birlikte bulvarımızı insanlarımıza olumsuzluk yaşatmayacak hale getireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Çalışmalar etap etap ilerleyecek

Çalışmaların etap etap ilerleyeceğini belirten Başkan Zolan, ilk olarak yolun geliş kısmını yapmaya başladıklarını, burayı tamamladıktan sonra trafiğe açıp yolun gidiş yönünde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Çalışmanın yaklaşık 2 ay süreceğini ifade eden Başkan Zolan, yolun yenilenmesiyle ilgili vatandaşların yoğun talebi olduğuna dikkati çekerek, "Projemizi inşallah süresinde, kaza bela olmadan tamamlamayı Allah’ım bizlere nasip etsin. Vatandaşlarımızın talebini karşılamış olacağız. Şikayetlerini gidermiş, trafik konforunu sağlamış olacağız. Ulaşım rahatlığa kavuşmuş olacak. Altyapısıyla birlikte burası da dört dörtlük olacak" diye konuştu.