BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ UYARI

Denizli’de hurdacı gibi çeşitli esnaflar için oluşturulan Sektörel İhtisas Alanında bulunan işyerlerinin imar planı değiştirilerek işyeri ve Sanayi sitesi olarak satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. Sektörel İhtisas Alanı için imar planını hazırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bölgeden işyeri ve sanayi sitesi gibi işyeri alan veya kiralayan kişilere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeyeceğini açıklayarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

  • 31 Ağustos 2021 - 22:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgiye göre Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hurdacı, oduncu, kömürcü, biriketçi, inşaat malzemesi satıcısı, ikinci el oto galericisi, keresteci, nakliyeci, kargocu gibi işkolları için Sektörel İhtisas Alanı belirledi ve imar planı hazırlandı. Merkezefendi ilçesi Bozburun-Kayaköy Mahalleleri sınırları arasında bulunan alan için fırsatçıların imar planı oyunu yaptığı ortaya çıktı.

İŞYERİ VE SANAYİ SİTESİ OLARAK SATIYORLAR YA DA KİRALIYORLAR

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "İlimiz Merkezefendi ilçesi Bozburun-Kayaköy Mahalleleri sınırları içerisinde Sektörel İhtisas Alanı olarak imarlı olmasına rağmen bazı kişilerce imar planında belirtilen kullanım türüne aykırı olarak işyeri ve sanayi sitesi projesi yapıldığı ve taşınmazların vatandaşa işyeir ve sanayi sitesi olarak satıldığı, satışa yönelik reklama amaçlı ilanlar verildiği bilgisi edinilmiştir.

 İŞYERİ RUHSATI VERİLMEYECEK

 Sektörel İhtisas Alanı olarak planlı bu yerlerin imar planındaki kullanım türü haricinde işyeri ve sanayi sitesi olarak kullanılması mümkün olmadığından ve bu yerler için işyeri ve sanayi sitesi olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınamayacağından, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına, plan amacına aykırı işyeri, sanayi sitesi vb. olarak satılmaya çalışılan taşınmazların yapı ruhsatındaki kullanım amacının kontrol edilmeden satın alınmamasını kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.