BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞA VE ÇEVRE DOSTU BİR YATIRIM DAHA

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin tamamladığı ve bölgenin uzun yılardır kanayan yarasına çözüm olan Baklan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı. Arıtılan su ile tesis içerisinde yetiştirilen sebzeleri göstererek suyu iki kez kullandıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, çevre yatırımlarının kuraklık ve iklim değişikliğini önlemede hayati derecede rol oynadığını vurguladı.

  • 23 Ağustos 2022 - 13:13
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Doğa ve çevre dostu yatırımlara imza atmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Baklan ilçesinde yapımını tamamladığı Baklan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılış törenini gerçekleştirdi. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Serhat Akbulut ile Ömer Faruk Özer, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever açılış töreninde, yapılan çalışma ve hizmetler nedeniyle Başkan Osman Zolan’a teşekkür ederek, “Baklan coğrafi konumu itibariyle biraz kenarda kalmış, kaderine terk edilmiş durumdaydı. Zatıâlinizle il ve ilçe teşkilatımızla birlikte Baklan’ın adeta 2014’ten bugüne kaderi yeniden yazıldı. O eski makûs talihini Baklan artık çok geride bıraktı. Baklan sayenizde çok güzel oldu. Başta sizler olmak üzere tüm ekibinize sonsuz teşekkürlerimi, minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Zolan’ın her yerde bir izi var

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ise, uzun yıllardır Denizli’de yapılan çalışma ve yatırımlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın büyük emeği olduğunu belirterek, AK Parti belediyeciliğini en güzel şekilde temsil ettiğini ifade etti. Güngör, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’ın bu memlekette her yerde bir izi var. Allah O’ndan bin kere razı olsun. Bizler de onun yanında yaptıklarını sizlere anlatmakla mükellefiz. Bu yapılan işlerin iki gayesi olduğuna inanıyorum. Birinci hedefi Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak, ikincisi de Denizli’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın hayır duasını almak. Bu tesisimiz Baklanımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Arıtılan su ile yetiştirilen sebzeler dikkat çekti 

Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra sadece merkezde değil tüm ilçelerde de yoğun bir çalışma ve yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Zolan, “Baklan’da taş üstüne taş koyduysak, bunun baş mimarı ve sebep olanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır, Allah’ım O’ndan razı olsun. İnşallah aynı anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. Dünya standartlarında olan tesisimizi ilçemize kazandırmadan önce Baklan’da içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağıya değiştirdik, ihtiyaç olan yerlere yağmur suyu hatlarımızı inşa ettik” dedi. Atık suyun işlemden geçmeden önceki hali ile arıtılmış halini göstererek arıtma tesislerinin önemini anlatan Başkan Zolan, arıtılan su ile doğal ve sağlıklı ürünlerin üretilebildiğine işaret etti. Burada arıtılan su ile Büyükşehir Belediyesi DESKİ personeli tarafından tesis içerisinde yetiştirilen taze sebzeleri göstererek suyu iki kez kullandıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, çevre yatırımlarının kuraklık ve iklim değişikliğini önlemede hayati derecede rol oynadığını vurguladı. 

“Biz birlikte Denizli’yiz…”

Başkan Zolan, “Su dünyanın en değerli şeyidir. Su hayattır. Biz Baklan’ımıza her yönüyle hizmet etmek için çalışıyoruz. Ne sorunu varsa, neye ihtiyaç varsa gidermek için gayret ediyoruz. Baklan’ı bu hale getirdiysek, birlikte başardık” diye konuştu. Tesisin hayırlı olmasını dileyen Başkan Zolan, “Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Biz birlikte Denizli’yiz, birlikte Baklan’ız. Birlikte olursak bir anlamımız var. Allah’ım birliğimizi daim eylesin” dedi. Konuşmaların ardından Baklan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler tesiste bir süre incelemede bulundu.