BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE T.C. TARTIŞMASI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mayıs Meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. İYİ Parti meclis grubundan meclise verilen 2 önerge oylamaya sunulmadı.

  • 18 Mayıs 2019 - 01:58
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu bugün meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda İYİ Parti meclis grubu, iki konuda önerge verdi.

ÖĞRENCİ ABONELİKLERİNE İNDİRİM ÖNERGESİ

İYİ Parti grubu ilk olarak, 90 TL olan abonelik ücretinin ekonomik sıkıntılar nedeni ile 50 TL’ye düşmesi için önerge verdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Ulaşım ücretlerini belirleme yetkisi UKEM’e aittir. O nedenle bu önergeyi oylayamayız” dedi.

“T.C. İBARESİ GERİ GELSİN”

İYİ Parti meclis grubu, ikinci olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde kullanılan tüm tabela ve ilanlarda T.C. ibaresinin gelerek, T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kullanılması konusunda önerge verdi.

Osman Zolan, T.C. konusunda önerge veren İYİ Parti meclis grubuna, “TC’yi geçmişte kullananlar bellidir. Kullanacak olursak Türkiye Cumhuriyeti’ni kullanırız. Belediye meclisinin bu durumu oylamaya yetkisi yoktur” diyerek her iki önerge de gündeme alınmadı.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Toplantının ardından 19 Mayıs ile ilgili açıklama yapan Başkan Zolan, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’ya ayak basarak, kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Denizli’mizin tarihi Cumhuriyet’imizin kurucusuna layık olmak için bize düşen gece gündüz çalışmaktır. İnşallah Allah, Türk Bayrağı dışında başka bir bayrak göstermesin. Ezanlarımız semalarda okunmaya devam etsin. Mayıs önemli bir aydır. 15 ve 19 Mayıs, mayıs ayının sonunda da İstanbul’un fethidir. İşin esasına bakacağız, şekilde takılıp kalmayacağız. ‘mış’ gibi yaparak olmaz. İnşallah bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz”

Kaynak: AynaHaber.net