BÜYÜKŞEHİR İLE DAHA SAĞLIKLI BİR GELECEĞE

Denizli Büyükşehir Belediyesinin “Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller” sloganıyla başlattığı Hamilelik Okulu’nda 12. dönem tamamlandı. Anne adaylarına katılım belgelerini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Amacımız geleceğimizin daha sağlıklı olması" dedi.

  • 07 Şubat 2019 - 11:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Ailemi Seviyorum projesi kapsamında ücretsiz olarak hayata geçirdiği Hamilelik Okulu’nda 12. dönem tamamlandı. Yaklaşık 3 yıl önce “Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller” sloganıyla başlatılan Hamilelik Okulu'nun 12. dönem kapanış programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve 12. dönem eğitim alan 49 anne adayı ve yakınları katıldı. Başkan Osman Zolan, Kent Konseyi'nde düzenlenen kapanış programında yaptığı konuşmada, çocuklarının daha sağlıklı olması için gösterdikleri hassasiyet nedeniyle kursiyerlere teşekkür etti. Ailenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar geleceğimizin teminatı ve gözbebeklerimiz. Allah'ım yavrularınızı kucağınıza sağlıklı bir şekilde almayı nasip etsin, hayırlı uğurlu güzel bir ömür versin" dedi

Hedef: Daha sağlıklı bir gelecek

Hamilelik Okulu ile birlikte Evlilik Okulu projelerinin de olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Amacımız çocuklarımızın, geleceğimizin daha sağlıklı olması. Aldığınız eğitimin artıları mutlaka olacak. Yapmanız veya yapmamanız gereken bir şeyi öğrenmek çocuğunuzun hayatını daha da kolaylaştırıp daha da sağlıklı olmasına neden olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun. Allah'ım sağlıklı evlatlar versin."

Hamilelere özel pilates kursu

Hamilelik Okulu'nda, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam ve gebelik izlemleri konularında bilgi veriliyor. Ayrıca anne adaylarının gebelik başlangıcından doğuma kadar olan süreci sağlıklı bir biçimde tamamlamaları, bebeklerin sağlıklı bir şekilde bakımı için eğitilmesi, anne adaylarının gebelik, doğuma hazırlık, doğum ve sonrasındaki dönemlerde anne ve çocuk sağlığı açısından bilinçli bir süreç geçirmeleri anlatılıyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından isteyen anne adaylarına hamilelere özel pilates kursu da yine ücretsiz olarak veriliyor.