BÜYÜKŞEHİR DESKİ'DEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER PROJESİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Sürdürülebilir Şehirler Projesi Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı Halkın Katılımı Toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi DESKİ farklı mahallerde planladığı altyapı yatırımları hakkında mahalle muhtarları ve vatandaşları bilgilendirdi.

  • 11 Şubat 2022 - 10:36
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sürdürülebilir Şehirler Projesi Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı Halkın Katılımı Toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş, Büyükşehir DESKİ daire başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir DESKİ'nin Acıpayam ilçesi Yeşilyuva ile Akalan Mahallesi, Bekilli ilçesi Kutlubey, Bükrüce, Deşdemir ve Gömce Mahallesi, Çal ilçesi Akkent ile Hançalar Mahallesi, Tavas ilçesi Nikfer ile Sarıabat Mahallesi ve Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapmayı planladığı içme suyu iletim hattı ve içme suyu şebekeleri inşaatı ile içme suyu deposu hakkında mahalle muhtarları ve vatandaşlara bilgi verildi.

“Altyapı bir şehrin olmazsa olmazıdır”

Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, bir yerleşim yerinde yapılması gereken öncelikli işin altyapı yatırımları olduğuna dikkati çekerek, “Altyapı yoksa üste ne yapsanız anlamı yoktur, faydası da yoktur. Altyapısı olmayan yer anlık güzelleşmiş gibi gözükür ama geçici güzelleştirmenin ortadan kaybolduğunu veya hayatımıza herhangi bir katkısının olmadığını görürüz” dedi. Küresel ısınma ile birlikte susuzluğun çok daha önemli olduğunun görüldüğünü ve altyapı yatırımları ile bu sorunla mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, “İyi ki altyapıyı yapmışız. İyi ki içme suyu hatlarımızı değiştirmişiz. Altyapı yatırımlarını yapmamış olsaydık bugün şehir merkezi susuzdu. Bir gün su verir, iki gün su veremezdik. Böyle bir şehirde yaşamak zorunda kalırdık. Büyükşehir ile şehir merkezindeki yatırımlara devam ettik. Bunlara ilave olarak ilçe merkezlerimizde de ihtiyaç duyulan yerlerde altyapı, üst yapı çalışmamızı sürdürdük” diye konuştu.  

"Sizlerle birlikte başaracağız"

Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2014’ten bugüne kadar içme suyu kanalizasyon yağmur suyu hatlarını topladığımızda 7 bin kilometreyi geçtik. 7 bin km demek Denizli’den Çin Seddi’ni geçen altyapı hattı yapmak demektir. Büyükşehir DESKİ olarak bunu yaptık. Bunu boş bir alanda yapmadık, insanlarımızın yaşadığı yerde yaptık. Bu çalışan motoru tamir etmek gibi zor bir işti, çok şükür başardık. Ama bunu tek başımıza yapmadık. Altyapı cesaret, sabır ve destek ister. Biz cesaret ettik, vatandaşlarımız sabretti, destek oldu, birlikte başardık çok şükür. Bahsettiğimiz mahallelerimizde inşallah inşaatlarımızı tamamlayıp bitireceğiz. Milletimizin emanetine sahip çıkabilmek adına boyayla kınayla değil köklü işlerimizi çözmek durumundayız. İnşallah sizlerle birlikte bu işi başaracağız.”  Konuşmanın ardından İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ufuk Yarar bir sunum yaparak yapılacak altyapı yatırımları hakkında bilgi verdi. Daha sonra katılımcılar merak ettikleri konuları sorma imkanı buldu.