BURHAN HİMMETLİ'NİN KALEMİDEN - TEŞKİLATIN GÜCÜ

İYİ Parti Denizli'nin kurucularından Burhan Himmetli ilk köşe yazısı ile karşınızda...

  • 22 Ağustos 2023 - 18:18
  • Son Güncelleme : 22 Ağustos 2023 - 18:22

Merhaba,

Geçtiğimiz hafta yapılan İyi Parti Denizli İl Başkanlığı seçiminde gördük ki, İyi Parti Denizli Teşkilatı Türkiye siyasetinde örnek olacak bir sonuç elde etti. Yönetim Kurulu'nun takdiri göstermiştir ki, yönlendirme ve dayatmaların teşkilat tabanında itibar görmediği, aksine ters etki yarattığı tescillenmiştir.

Aslında bir bakıma, yaklaşan yerel seçimler öncesi izlenilmesi gereken yöntemin ne olacağı mesajını açıkça vermiştir. Teşkilatın sesi duyurulmuş, çoğulcu demokrasi vurgusu dayatmalardan daha çok kabul görmüştür. İyi Parti Genel Merkezi'nin atama yerine, yönetim içi oylamayla İl Başkanı belirlenmesi konusundaki kararı, taban tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Diğer iki başkan adayının da irade gösterip bu yarışa katılmaları, İyi Parti Teşkilatının geleceği açısından hayırlı olmuştur. Özellikle Genel Merkezimizin son günlerde üçüncü yol fikrinin izahatı açısından Denizli İyi Parti İl Yönetiminin mücadelesi örnek gösterilebilir. Çünkü cesurlar hareketinin özünü başkan adayı arkadaşlarımız teşkilatlara hissettirmiştir.

Umuyorum ki teşkilatımızın bu tutumu yaklaşan yerel seçimlerde karşılık bulacak, partimizi hem Denizli'de hem de Türkiye genelinde başarıya taşıyacaktır.

Bugünkü yazımı taze gündem olması açısından İyi Parti İl Başkanlığı seçimi ve teşkilatımıza yazmayı uygun buldum.

Saygı ve selamlarımla.