BULDAN'DA ORMANLIK ALAN YOK OLUYOR

Denizli’de çam ağaçlarından oluşan mini orman alanındaki ağaçlar kesilmeye başlandı. Buldan’da yaşanan olayla ilgili yapılan ilk açıklamada ağaçların Endüstriyel Plantasyon çalışması nedeniyle kesildiği öğrenildi. Öte yandan ağaçların yerine yenilerinin dikileceği açıklandı.

  • 18 Haziran 2019 - 09:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Buldan’da Güney yolu üzerinde Üç Yol Orman Deposu arkası Hayal Yüzme Havuzu çevresinde bulunan yüzlerce çam ağacı Orman Bakanlığının Endüstriyel Plantasyon çalışması sebebiyle birer birer kesiliyor. Buldan Doğuş Gazetesinin haberine göre, yüzlerce çam ağacının bulunduğu bölgede ekipler kesim işlemlerine başladı. Kesimler bitince bölgedeki tüm ağaçların kesilip düzleneceği ve aynı bölgeye hızlı büyüyen ağaç türleri dikileceği belirtildi. Yapılan bu uygulama bazı vatandaşlar ve çevreciler tarafından tepki ile karşılanırken yapılan açıklamada çam havasının solunduğu, yüzlerce ağacın bulunduğu ormanlık alandaki ağaçlar kesilerek yerine yeni ağaçlar dikilecekmiş. Kesilen ağaçlar gayet sağlıklı ve uzun yıllardır o bölgede adeta oksijen deposu görevi görmekteydi. Ortada zaten bir ağaçlık alan varken bu ağaçlık alanı yok edip yerine ayrı bir ağaçlık alan yapılacağı yani ormanı yok edip yerine yeni ağaçlar dikileceğinin belirtilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Endüstriyel ihtiyaç demek elimizdeki ormanı yok etmek demek olmamalı. Bunun başka bir çözüm yolu da olmalı" dediler.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Buldan orman işletme şefliği yetkilileri ise yaptıkları açıklamada ; Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2019 yılı endüstriyel plantasyon çalışmaları kapsamında ihalesi yapılan yerde kesim çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda bu yer tamamen sürülerek yerlerine hızlı büyüyen ağaç türleri dikilecek" denildi