BULDAN'DA GÜLBAY İYİ PARTİ'YE TRANSFER OLDU

Denizli'nin Buldan ilçesinde Demokrat Parti (DP) ilçe kongresi sonrasında yaşanan gelişmeler, ilçe teşkilatının hızlı bir şekilde görevden alınmasıyla sarsıldı. Pazar günü gerçekleşen kongrede mevcut başkan Ali Rıza Karatosun'un tek liste ile seçimi kazanmasının ardından, DP Buldan İlçe Teşkilatı, sadece 48 saat sonra DP İl Başkanı Yıldıray Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından görevden alındı. Bu durum, DP Buldan'ın en hızlı görevden alınan teşkilat olmasına neden oldu.

  • 16 Ocak 2024 - 23:27
  • Son Güncelleme : 16 Ocak 2024 - 23:33

Denizli'nin Buldan ilçesinde Demokrat Parti (DP) ilçe kongresinin ardından yaşanan gelişmeler, DP Buldan İlçe Teşkilatı'nın 24 saat içinde görevden alınmasıyla sonuçlandı. Pazar günü gerçekleşen kongrede mevcut başkan Ali Rıza Karatosun, tek liste ile seçimi kazanmıştı. Ancak, 48 saat sonra DP İl Başkanı Yıldıray Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından teşkilat görevden alındı.

DP Buldan İlçe Başkanı Ali Rıza Karatosun'un, ilçedeki başka bir siyasi partiye yakınlık gösterdiği gerekçesiyle görevden alındığını belirten DP İl Başkanı Yıldıray Akıncı, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "DP Buldan ilçesi İl Delegesi olarak listede yer alan önceki dönem Buldan İlçe Belediye Başkanı 31 Mart yerel seçiminde de partimizden Buldan Belediye Başkan Adayı olarak açıklayacağımız Mustafa Gülbay’ın, bir anda iki gün önce seçildiği partisini ve yönetimini umursamadan, siyasi etiğe de uygun olmayan bir şekilde Buldan İyi Parti ile görüşme yaptığını ve İYİ Parti’nin Buldan Belediye Başkan adayı olacağı yönünde duyumlar aldık."

Akıncı, DP olarak bu tür oyunlara ve siyasi etiğe uygun olmayan davranışlara göz yummayacaklarını vurgulayarak, DP Buldan İlçe Teşkilatı'nın görevden alındığını ve ilçede deneyimli siyasetçilerden oluşacak yeni bir teşkilatın atanacağını belirtti. Görevden alınan ilçe teşkilatının ise kongreden sadece 24 saat sonra Türk siyasetinin çöplüğünde yerini aldığını ifade etti.

Haber merkezimizin ulaştığı son dakika bir bilgiye göre Mustafa Gülbay İYİ Parti Buldan ilçe başkanıyla birlikte yarın Ankara'ya gidiyor. Gülbay'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından rozet takılarak Buldan adayı olarak açıklanacağı konuşuluyor.