BU YANGINDAN GERİYE BİR AVUÇ KÜL KALACAK

Deva Partisi Baklan İlçe Başkanı Ziya Şımarık, Baklan'da yaptıkları esnaf ziyaretleri sonucunda vatandaşın günden güne yoksullaştığını görüyoruz dedi.

  • 08 Aralık 2021 - 08:00
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Deva Partisi Baklan İlçe Başkanı Ziya Şımarık, yaptığı yazılı basın açıklamasında; "Son günlerde yapmış olduğumuz esnaf, pazar yeri ve kahvehane ziyaretlerimizde bir çok vatandaşımız ile bir araya geldik. Vatandaşlarımızı birer birer dinledik ve bir tek vatandaşımızın geçim konusunda sorun yaşamıyordum dediğini duymadık" dedi.

Başkan Şımarık sözlerine şu şekilde devam etti:

Vatandaşlarımız raflardaki fiyatlardan, evlerin temel ihtiyacı olan elektrik, su ve yakıt fiyatlarına gelen zamlardan yakınırken esnaflarımız ise sürekli gelen zamlar yüzünden “vatandaşa biz mahçup oluyoruz ama bugün sattığımız ürünü yarın bulamıyoruz” diye belirtti.

Çiftçilerimiz ise iktidarın her seçimde kendilerine söz verdiğini fakat bu sözleri tutmak yerine mazot ve gübrede sürekli zam uygulaması yapıldığını söylüyor. Mazot ve gübrede gelen zamlar sonrası bir çok çiftçimiz tarlaya gitmez oldu, artık kimse üretim yapmak istemiyor çünkü mahsülü zararına bile olsa satamıyorlar. Bugün bakarsanız bir çoğu traktörünü satılığa çıkarttılar, artık çiftçinin dayanacak gücü kalmadı. Devlet tarım ürünlerinde ithalata dayalı politika izlediği sürece ilçemizde üretim yapacak çiftçi kalmayacak.

Yani kısacası bugün Baklanda ne vatandaş, ne esnaf, ne de çiftçi hiç kimsenin geceleri başını yastığa koyduğunda yarın eve yiyecek ne getireceğim diye düşünmeden geçirdiği gün kalmadı. Ortalık yangın yeri ve bir an önce müdahale edilmez ise yangından geriye sadece bir avuç kül kalacak.