BU DOMATESİN BİR TANESİ 1 KİLO 600 GRAM

Denizli'nin Çameli ilçesinden, Suudi Arabistan, Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç yapılan ve serada üretilen 1 kilo 600 gramlık domates görenleri şaşırttı.

  • 10 Ekim 2021 - 13:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Daha öncede haberlerimizde yer verdiğimiz, Türkiye’nin örtü altı yaş sebze ve meyve merkezi olarak akıllara ilk gelen yerlerden biri olan Denizli’nin Çameli ilçesi, hem ülkemizin hem de kış ayının yaşandığı birçok ülkenin domates ihtiyacını karşılamak için sera üretiminde tam kapasiteyle çalışmayı sürdürüyor. Serada “Bombus” arıları kullanılarak domates üretimi yapılıyor. Denizli'nin en soğuk ilçesi olma ünvanını da elinde bulunduran Çameli'de domates üreten kişi sayısı da 3’den 150’ye çıktı.


Yılın 12 ayında yaklaşık 180 tona kadar üretilen domatesler dünyanın birçok ülkesine ihraçta edilmenin yanında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyük şehirlere de gönderilerek satışa sunulurken, domateslerin tanesinin ağırlığı zaman zaman 1 kilogramı geçiyor. Hasadı halen devam eden Çameli kınalısı olarak bilinen domateslerin çoğunluğu başta Suudi Arabistan olmak üzere Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, Irak, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç ediliyor. İlçede domates üretimi yapan Cengiz Yılmaz'a ait serada yetişen ve ağırlığı 1 kilo 600 gram gelen domates ise, görenleri şaşırtmayı başardı.