BOZKURTLU KADINLARDAN ALKIŞLANACAK HAREKET

Denizli'de düzenlenen 18. Ege Tarım Fuarı'na katılan Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi, 28 çeşit ürünü stantta sergileyerek satışa sunuyor. Kooperatif, elde edilen geliri depremden etkilenen vatandaşlara bağışlamayı hedefliyor.

  • 03 Mart 2023 - 16:18
  • Son Güncelleme : 03 Mart 2023 - 16:19

Ege Bölgesinin tarım sektöründeki nabzını tutan EGE Tarım Fuarı 18. Kez Denizli’de kapılarını açtı. Birbirinden renkli stantların yer aldığı fuarda Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi de el emeği göz nuru ürünleri ile fuarda ‘ilk kez’ yer aldı. Kadınların azimleri ve ürünleri ziyaretçilerden tam not aldı. 

 “Kadınlarımız İlham Veriyorlar”

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, fuarın açılışında Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi’nin standını ziyaret etti. Başkan Çelik kadınların emeklerine hayran kaldığını belirtti. Bozkurtlu kadınların başarılarına vurgu yapan Başkan Birsen Çelik, "Kadınlarımız, ürettikleri ürünleri pazarlamada da çok başarılı. Hem kendi ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de topluma fayda sağlamak için bağış yapıyorlar. Bu örnek çalışmalarıyla diğer kadın girişimcilere de ilham veriyorlar" dedi.

 “Kadınlarımızın Üretkenliği Gurur Verici”

 Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, kadın kooperatiflerinin kadınlara güç verdiğine vurgu yaparak; “Kadınlarımızın üretkenliği ve girişimciliği gerçekten gurur verici. Ürettikleri doğal ve organik ürünlerle hem kendi ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de toplumun ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu örnek çalışmalarıyla kadınların toplumdaki yerini daha da güçlendirdiklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Gelirler Deprem Bölgesine Bağışlanacak

 Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Gülperi Özdemir ise, kooperatif olarak doğal ürünlerin üretimine önem verdiklerini ve elde edilen geliri depremzedelere yardım için kullanacaklarını söyledi. Özdemir, "Kooperatif olarak birlikte çalışarak hem üretim yaparak hem de birbirimize destek vererek güçlü oluyoruz. Amacımız, ürettiğimiz ürünleri en doğal halleriyle tüketiciye ulaştırmak ve hem kendi ekonomimize katkı sağlamak hem de topluma fayda sağlamak. Ancak bugün çok daha farklı bir mutlulukla bu stanttayız. Fuarda satışını yaptığımız bütün ürünlerini gelirlerini afet bölgesine destek amacı ile ulaştıracağız. Biliyoruz ki birlikte daha güçlüyüz!" diye açıklamalarda bulundu. 

Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi'nin standında yer alan ürünler arasında organik reçeller, pekmezler, kurutulmuş meyveler ve baharat ürünleri gibi birçok çeşit bulunuyor. Kooperatif, ürünlerin satışından elde ettiği geliri depremden etkilenen vatandaşlarımıza bağışlamayı hedefliyor.