BOZKURT BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Bozkurt Belediyesi, çiftçilere yönelik üretimi destekleme projelerine devam ediyor. Tohum eleme makinesi hibe programı başlatan Bozkurt Belediyesi, yerel tarım sektörünün güçlenmesine katkı sağlıyor.

  • 12 Ekim 2023 - 18:56
  • Son Güncelleme : 12 Ekim 2023 - 18:59

Bozkurt Belediyesi, tarımın temel taşı olan çiftçilere yönelik desteklerine bir yenisini daha ekledi. İlçede tarımın geliştirilmesi, çiftçilerin ürün verimliliğinin artırılması ve üreticinin tohum maliyetinin düşürülmesi hedefiyle hayata geçirilen projeler kapsamında, çiftçilere tohum eleme makinesi hibe programı başlattı. Tutluca mahallesinde gerçekleştirilen hibe töreninde, Bozkurtlu çiftçilere Tohum eleme makineleri teslim edildi. Bu destek, yerel üreticilerin daha kaliteli ürünler elde etmelerine ve yüksek tohum maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

“TOPRAKLARIMIZ ZENGİNSE ÇİFTÇİMİZDE ZENGİN OLMALI”

Hibe programında konuşma yapan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, bu projenin önemine değinerek şu ifadelere yer verdi; "Bizler Bozkurt Belediyesi olarak belediye çiftçi el ele olduğumuzu, belediye olarak tarımsal üretimin yanında olduğumuzu göstermemiz gerekiyordu. Biz 2014 yılında çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan Türkiye'nin ilk ve tek belediyesiydik. Yani çiftçi bir belediyeyiz, o nedenle tarımın halinden tarımın durumundan anlayan bir belediye haline geldik. Tabii ki talepler olduğunda arkadaşlarımız, belediye meclis üyelerimiz ile bu durumu değerlendirdik. Meclis üyelerimizin oy birliği ile bu tohum eleme makinasını bugün hibe olarak sizlere teslim edeceğiz. Allah bol kazançlı bol bereketli ürünler nasip etsin. Hambat ovasının evlatları olarak üretmezsek tükeniriz şiarıyla yola çıktık. Hiçbirimiz zengin toprakların fakir insanları olmayı hak etmiyoruz. Topraklarımız zenginse çiftçimizde zengin olmalı. Biz buna katkı koyabildiysek Bozkurt Belediyesi olarak ne mutlu bize. Hayırlı uğurlu olsun."

Belediye Başkanı Birsen Çelik, hibe programı sonrasında belediye tarafından düzenlenen hayır yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.