BOZKURT BELEDİYESİ ÜRETİME DEVAM EDİYOR

Türkiye de Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı ilk belediye olan Bozkurt Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı atalık karakılçık buğdayının ilk hasadını gerçekleştirdi.

  • 18 Temmuz 2022 - 18:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye de Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı ilk belediye olan Bozkurt Belediyesinin Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bedelsiz ve geri alım garantili aldığı atalık tohum karakılçık buğdayının ilk hasadını gerçekleştirdi. 5 buçuk dekar araziye Ekim ayında yapılan dikimler ilk meyvesini verdi. Dekar başına 220 kilogram hasat elde eden bozkurt Belediyesi’nin ilk hasadı bereketli oldu. İlerleyen yıllarda da devam ettirilecek olan buğday dikimlerinden iyi hasat elde edilmesi bekleniyor. Elde edilen hasat üreticilere tohum desteği olarak dağıtılacak. 

“Her Şey Üreten Ve Mutlu Bir Bozkurt İçin”

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik yapılan karakılçık buğday hasadıyla ilgili olarak “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden almış olduğumuz atalık tohumumuz, karakılçık buğdayının hasadını gerçekleştiriyoruz. Bu sene bolluk ve bereket içerisinde bir üretim yapıyoruz.

Biz Bozkurt Belediyesi olarak Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı ilk belediyeyiz ve Bozkurt Belediyesi olarak tarım yapabilen, üreten bir belediyeyiz. Bu sene 5 buçuk dekar araziye, ekimini yaptığımız karakılçık buğdayımız çok güzel bir verim ile bizleri karşıladı. Hasadını yaptığımız karakılçık buğdayımızı üreticilerimize ücretsiz bir şekilde tohum desteği olarak dağıtacağız ve beraber ürettikçe kazanmaya devam edeceğiz. Her şey üreten ve mutlu bir Bozkurt için.” dedi.