BOYNUNA PANKART ASTI ORGANLARINI SATIŞA ÇIKARDI

  • 27 Ekim 2020 - 12:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de işportacılık yapan Hüseyin Çetinkaya (38) sık sık tezgâhına el konulması nedeniyle geçinemediğini söyledi. Defalarca intiharı düşündüğünü belirten Çetinkaya son çare olarak organlarını satışa çıkardı.. Yaklaşık 6 ay önce cezaevinden izinli çıktığını söyleyen Çetinkaya, “Sabit bir işte çalışmayı denedim olmadı. 20 yıldır işportacılık yapıyorum. Defalarca tezgâhım kaldırıldı, mallarıma el konuldu. Yaşadığım kavgalar yüzünden cezaevine girdim. Şimdi çaresiz durumdayım. Organlarımı satışa çıkardım. Çünkü başka çarem kalmadı” diye konuştu.

“DEFALARCA İNTİHARI DÜŞÜNDÜM”

Cezaevinden izinli olarak çıktıktan sonra Gazi Bulvarı üzerinde erik satmaya çalıştığını fakat zabıtaların engellediğini söyleyen Çetinkaya, “Daha sonra kayısı, kiraz ve cüzdan tezgâhlarımı da kaldırdılar. Terazime el koydular. Buradaki esnaf şikayetçi değil. İşgaliye ödeyeyim diyorum kabul etmiyorlar. Belediyeye, kaymakamlığa, valiliğe dilekçe ile başvurdum. Bir sonuç alamadım. Defalarca intihar etmeyi düşündüm. Hâlâ da düşünüyorum. Kimseden para istemiyorum. Sadece çalışmama olanak verilsin yeter” ifadelerini kullandı.

PANKARTLA İSYAN ETTİ

Üzerinde ‘Mahkûmum, pandemiden dolayı izinliyim. Çaresizim. Organımı satıyorum’ yazılı pankartla yaşadıklarını protesto eden Çetinkaya, “Bizleri böyle topluma kazandıramazlar. Bizi sürekli itiyorlar. Çalışmak istiyorum müsaade edilmiyor. Ceza kesiyorlar. Kimliğimi istiyorlar, vermeyince kavga çıkıyor mahkemelik oluyoruz. Zabıta ve polisle sürekli karşı karşıya gelmekten bıktım. Küçük bir yer istiyorum. Yerimiz sabit olsun istiyorum. Organ satma olayı bir protesto. Çaresiz kaldım. Gün geçtikçe devlete borçlanıyorum. Bir başka yol varsa bana göstersinler” diye konuştu.