BİRTÜRK'ÜN İFADESİ İNANDIRICI GELMEDİ YARGILANACAK!

Denizli Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cafer Birtürk’ün; Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hakkında sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşıma verdiği savunma Cumhuriyet Savcısına inandırıcı gelmedi.

  • 28 Haziran 2020 - 18:32
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk sosyal medya hesabından “Ö Özel Senden Siyasetçi Olmaz Olsa Olsa Şeref Yoksunu Manukyan Bebesi Olur” şeklinde hakaret içerikli paylaşım yapmıştı. Açılan davada verdiği savunmayı inandırıcı bulmayan Cumhuriyet Savcısı Avni Rıfat Baysal cezalandırılma talep etti.

HAKARET İÇERİKLİ PAYLAŞIMDAKİ Ö.ÖZEL, CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL DEĞİL DE MHP’Lİ OZAN ÖZEL’MİŞ

Kent20haber.com’un haberine göre Birtürk verdiği savunmada paylaşımı Özgür Özel için değil Milliyetçi Hareket Partisinde görev yapmış olan Ozan Özel isimli kişiyi kastettiğini ileri sürdü. Bu iddiayı inandırıcı bulmayan Cumhuriyet Savcısı Avni Rıfat Baysal;  Birtürk’ün savunmasının kendisini suç istinadından kurtarmaya yönelik soyut iddia olarak değerlendirilmesinin gerektiği ve Birtürk’ün yargılanarak TCK’nın 125/2, 125/3.a, 125/4, 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti.