BİRLEŞİK KAMU İŞ’TEN 1 MAYIS COŞKUSU

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalar Delikliçınar Meydanı’nda kutlama yaptı. Zam, ekonomik kriz ve yoksulluğa karşı ‘Tükeniyoruz’ yazılı pankartlar alana çıkan kamu emekçileri mücadele vurgusu yaptı.

  • 01 Mayıs 2022 - 18:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kentin çeşitli noktalarında kutlanıyor. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalar bu seneki kutlamayı Delikliçınar Meydanı’ndan gerçekleştirdi. Kutlmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, siyasi parti temsilcileri, sendika üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı. Zamlara, ekonomik krize, yoksulluğa karşı sloganlar atarak hak talep eden eylemciler mücadele etmeye çağrı yaptı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu  Denizli Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan sendikalar adına konuşma yaparak iktidarı eleştirdi. Aydoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Bir yanda kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, güvencesiz, kuralsız, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, emekçi sınıfın önüne konulan barajlar koyan, yasakçı bir sendikalar yasası, emekçiler için yıkıcı sonuçlar doğurmuş ve Türkiye toplumunu hala yoksullaştırmaktadır. Her türlü hak arama mücadelesini baskı ve şiddet ve durdurulmak istendiği, işsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, gazetecilerin aydınların tutuklandığı, sendikal hak ihlallerinin sürdüğü, baskının hakim olduğu bir dönemden geçmekteyiz.Öte yandan özelleştirme ve taşeronlaştırmayla, esnek ve iş güvencesiz çalıştırma olağan hale getirilmekte, iktidara bağlı yandaş sendikacık egemen hale getirilmekte, emekçiler açlık ve sefalet ücretine mahkum edilmektedir.

Kamu emekçilerinin 4688 sayılı sahte sendika yasasıyla eli kolu bağlanmıştır. Kamu emekçileri örgütleri hiçbir söz ve karar sahibi olamadıkları bu yasaya karşı, birlik ve beraberliklerini sağlayamamış, adeta masada bir fazla koltuk kapma yarışına girmişlerdir. Siyasal iktidar emperyalizmin küresel politikalarının ekonomik ve siyasal gereklerini yerine getirmek için her türlü baskı ve sindirme çalıştırmalarını yürütmektedir. Oluşturduğu yandaş medya aracılığıyla, topluma yanlış bilgiler vermekte, ideolojik olarak beyinleri yıkamakta, engizisyon mahkemelerini aratmadan yargılamalar gerçekleştirmektedir. Bütün bunlar ülkemizin açıkça bölünmeye ve uçuruma doğru götürüldüğünün göstergeleridir. ABD emperyalizmi, yerli işbirlikçileri aracılığıyla vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini tehdit etmektedir.

Tüm emekçiler ile birlikte yurdun her yanından sesleniyoruz; emek ve cumhuriyet düşmanı politikalarına, iş güvencesinin kaldırılması girişimlerine, taşeron esnek ve kuralsız çalıştırmaya, iş cinayetlerine, ırkçı gerici bölücü eğitim sistemine, özelleştirmeye ve yerelleştirmeye karşı çıkmaya devam edeceğiz. Yaşasın işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü.”