BIRAKIN EFENDİM KİM KİMİNLE SEVİŞİYOR KİMİ AÇ KİMİ TOK YATIYOR?

Haberci Kuş İmtiyaz Sahibi Mehmet Özden'in kaleminden iletişim: mbomedya@gmail.com

  • 08 Kasım 2022 - 15:41
  • Son Güncelleme : 04 Mart 2023 - 13:44

Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi dün Denizli’nin gündemini belirledi. 

Muhtemelen amaçladığı şey bu olmasa da bu amaca hizmet eden birçok tutum sergilendi. 

Haber sitemizde cinsiyetçi yargılamalara müsaade etmediğimiz için bunları haber haline getirmek istemedik; fakat kamuoyu bu konunun nasıl geliştiğinden haberdar olmalı diyerek haberleri sitemizde yayınladık.

Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün çatısı altında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi kurulması düşünülüyordu ve bu meclise bir teklif olarak sunuldu. 

Maalesef bu teklif LGBT bahanesiyle AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ” biriminin ucunun çok açık olduğunu dile getiren MHP’li isimler bunun LGBT’ye hizmet sunacağını düşünerek ret oyu kullandılar. 

Aynı madde içerisinde “Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi” de kurulması söz konusuydu. LGBT korkusu bunun da önüne geçti. 

Üzerine tezler yazılan, bilimsel araştırmalar yapılan, toplumun cinsiyet eşitliğine ihtiyaç duyduğunu dile getiren birçok bilim insanı ve hukukçunun söylemlerini dinlemeyen meclis üyeleri zorlama bir tavır sergilediler. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hakkında açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da konuyu ne kadar açıklamaya çalışsa da yeterli olmadı. 

Amaçladıkları şeyin kadın bir belediye başkanı olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaratmak olduğunu dile getiren Başkan Doğan, bunun polemik haline getirilmesini doğru bulmadığını söyleyerek “Bizi böyle yıpratamazsınız” dedi. 

Gün içerisinde belediye binası önünde yapılan eylem ve eleştiriler nedeniyle gerildiğini hissettiğim başkan hanımın süreç ile ilgili açıklamaları beyhude bir çaba olsa da yeterliydi…

Sonuç, oylama yapıldı. 15 ret oyu ile Meclis birimin açılmasını reddetti. Memleket Partisi’nden istifa eden 3 belediye meclis üyesi onaylarken İYİ Partili meclis üyelerinin çekimser kalması da konuşulması gerekenlerdendi.

Sizler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nden LGBT çıkarımında bulunmuş olabilirsiniz ve diyelim ki haklısınız…

Ama kıymetli meclis üyeleri bizler ne zaman asıl gerçekleri konuşacağız…

Kimin kiminle sevişeceğinin derdini bir kenara bırakıp, mutfağa neyin girip çıktığını ne zaman konuşacağız. 

Kimin kiminle yatağa girdiğini değil de, kimin aç, kimin tok yattığını ne zaman dillendireceğiz.

Türkiye’nin seçime giderken yaşadığı en büyük endişelerin temeli yatakta kiminle yattığı değil, mutfakta neyin piştiği olmuşken bu zorlama çıkarımlar ile nereye varmayı planlıyorsunuz!

Bir çoğunuzu yakından tanıyorum. Uzaktan gözlüyor ve sergilediğiniz bazı duruşlardan mutluluk duyuyorum. Neden kendinizi siyasetin bu kirli sayfasına alet ediyorsunuz…  

Ve sayın Doğan bu sözlerim size;

Dönem öyle bir dönem oldu ki, unutturulmak istenilen bir çok şey maalesef bu şekilde suni gündemler yaratılarak ört bas ediliyor. Bırakınız efendim reddedilsin. Bırakın destek vermesinler. 

Dün belediye binası önünde eylem yapan siyasiler Merkezefendi’nin derdi “toplumsal cinsiyet eşitliği” değil alt yapı diyerek zaten topu kendi kalelerine attılar.

Sizler dün meclisinizden geçmese de bu konu üzerine eğitimler ve konferanslar düzenleyebilir, konu hakkında bilgi sahibi olmayanlara gerekli bilgiyi sunabilirsiniz. Yolunuzdan şaşmayın doğru bildiğinizi yapın. Suni gündemlere malzeme olmayın!