BİR SANATÇININ GÖZÜNDEN POST APOKALİPTİK PAMUKKALE

Denizlili sanatçı Murat Hakan Şahin, Pamukkale fotoğrafı üzerinde yaptığı manipülasyon çalışmasıyla farklı bir bakış açısına imza attı.

  • 15 Temmuz 2020 - 06:41
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Özel Haber: Mehmet Özden / Haberci Kuş

Teknolojideki gelişmeler ile birlikte, her geçen gün sanatta da farklı bir bakış açısı oluşuyor. Son yıllarda ise sıkça sosyal medya üzerinde karşılaştığımız manipülasyon çalışmalarına bir yenisini de Denizlili sanatçı Murat Hakan Şahin (40) imza attı. Şahin, Pamukkale fotoğrafı üzerinde yaptığı çalışmayla internetin en çok beğenilen karelerinden birini oluşturdu.

2 bin yıllık tarihiyle, dünyanın 8. Harikası olarak adlandırılan beyaz cennet Pamukkale, sosyal medyada bu sefer farklı bir görselle yayınlandı. İstanbul’da Grafik Tasarım ve Sanat Yönetmenliği yapan geçtiğimiz yıllarda ise Denizli’ye tekrar dönen, Denizlili sanatçı Murat Hakan Şahin, görenleri şaşkına çeviren bir çalışmaya imza attı. Manipülasyon çalışmalarıyla sosyal medya üzerinde de çok ciddi bir takipçi kitlesine ulaşan Şahin, Pamukkale’de yarattığı hortum ile post apokaliptik bir çalışma sergiledi. Şahin’in paylaşımı Denizlili sanatçılardan da büyük destek gördü.

Murat Hakan Şahin, Haberci Kuş’a yaptığı açıklamasında; “Fotoğraflar bana ait değil, önce böyle bir fikir geldi aklıma sonra da görseli stok sitelerinden buldum. Böyle bir fikrin gelmesinin sebebi ise, bende dahil sanatçıların yoğunlukla İstanbul üzerine çalışma yapmaları oldu. Halbuki ülkemizde Pamukkale ve onun gibi nice değerli hazinelerimiz var. Ben de bir Denizlili olarak kendi memleketim olan Denizli'ye ait bir çalışma yapmak istedim. Diğer yandan, 2020 yılı felaketler yılı oldu bana göre, bu da bir etkendi. Denizli’ye yerleştiğim andan itibaren çok sert esen rüzgarlar oldu fırtına ve dolu derecesinde doğal olaylarla karşılaştık. Bunlar da beni tetikledi. Ayrıca post apokaliptik senaryoları sevdiğim için böyle bir çalışma yaptım. Beğenildiyse ne mutlu” dedi.

Sanatçının çalışmalarına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

instagram.com/murathakanart

SANATÇININ DİĞER ÇALIŞMALARI: