BİR ÖĞRENCİNİN TECAVÜZ EDİLDİĞİ YURT TEKRAR AÇILDI

Denizli’de 3 yıl önce 12 yaşında bir erkek öğrencinin tecavüze uğradığı iddiasının ardından kapatılan Süleymancılar yurdunun, sessiz sedasız isim değiştirerek yeniden açıldığını ortaya çıktı.

  • 01 Nisan 2022 - 11:12
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Tele 1’den Betül Alanur Çelebi’nin haberine göre, Denizli’nin Çivril ilçesinin Akpınar mahallesinde bulunan Süleymancılar tarikatına ait Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nda 2019 yılında 12 yaşındaki bir öğrenciye belletmen Emre T.’nın defalarca tecavüz ettiği iddia edilmişti. Olayın ardından Emre T. gözaltına alınmış, yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

Olayın ardından çocuğun okuduğu okul yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, savcılık, soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) Cumhuriyet Savcısı, psikolog ve avukat eşliğinde çocuğun ifadesine başvurmuştu.

M.S., Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış, soruşturma kapsamında Emre T., polis tarafından gözaltına alınmış, olayları gizlediği iddia edilen yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

O YURT BİNASI, İSİM DEĞİŞTİRİLEREK SESSİZ SEDASIZ AÇILDI…

Tele 1’den Betül Alanur Çelebi’nin haberinde ise şöyle denildi:

“Mühürleme işleminin ardından yurdun bir süre sonra yeniden açıldığı ortaya çıktı. Google’da da Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nun kalıcı olarak kapalı olduğu görünüyor.

YURT GOOGLE’DA DA KAPALI GÖRÜNÜYOR…

Google’da yazan numarayı aradığımızda da telefonu bir öğrenci açtı. Hocalarının namaz kıldığını söyleyen öğrenci, yurt müdürü ve yurt çalışanlarına aradığımızın bilgisini verdi. TELE 1’den Betül Alanur Çelebi’ye konuşan yurt müdürü şunları söyledi: “Şu an resmi olarak yurt açık. Sürekli denetime de uğruyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de sık sık geliyorlar. Bir cemaate de bağlı değiliz. Hisar talebe yurdu olarak faal olarak devam ediyoruz. Bu sorumluların hepsi buradan götürüldü. Muhatabı ben değilim. Olayları da bilmiyorum.”

Yurt müdürünün ardından TELE 1 Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin’e ulaştı.

YURT YENİDEN AÇILDI MI?

Keskin: O yurdun her şeyi değişti. İsmi de yönetimi değişti.

DENETLİYOR MUSUNUZ?

Keskin: Yurtlar bize bağlı olduğu için denetlemelerimiz oluyor.

SORUŞTURMA HANGİ AŞAMADA?

Keskin: Soruşturma yargı sürecinde. Belki de sonuçlanmıştır ben de bilmiyorum.

AÇILMA GEREKÇESİ NE?

Keskin: Bize gelen talimatlar doğrultusunda açılması gerekiyordu açılmıştır. Emir doğrultusunda açıldı. Biz kendi kafamıza göre açmıyoruz.

KİM TALİMAT VERDİ?

Keskin: Üst makamlardan açılması için emir geldi.

CEMAAT YURDU MU?

Cemaat yurdu olduğunu nereden bileyim? Yurtları biz denetliyoruz, eksiklikleri varsa cezai işlem uyguluyoruz, ama ben nereden bileyim şimdi nereye bağlı olup olmadığını.

KAÇ ÖĞRENCİ VAR?

Öğrenci sayısına dair net bir şey diyemem. Sürekli sirkülasyon halinde. Şu an 15-20 kişi olabilir.”