BİR GARİP HIRSIZLIK VAKASI: KUYUMCUYU SOYDULAR YAKALANINCA SOYUNDULAR

Denizli'de gerçekleşen bir soygun olayı gündeme oturdu. Soygundan daha çok ise soyguncuların yakalandıktan sonra soyunmaları konuşuldu.

  • 18 Mayıs 2020 - 23:13
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgilere göre, olay Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi’ndeki bir kuyumcu dükkanında gerçekleşti. Dükkana yanlarında bulunan iki çocuk ile giren iki kadın esnaftan yonca şeklinde altın kolye istedi. Aldığı ürünün parasını veren kadınlar, diğer altınlara da bakmak isterken hırsızlık olayı gerçekleşti.

Kadınlar esnafı konuşturup dikkatini dağıtırken, 16 yaşındaki kız çalışanların giriş çıkış için kullandığı tezgah boşluğuna yönelip eğilerek dolap içerisindeki altın yüzük dolu tablayı çaldı. Çaldığı tablayı yanında bulunan hırkasının arasına saran kız, koltuğunun altına gizledi. Birkaç dakika daha dükkanda kalan kadınlar, ardından hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden çıkarak uzaklaştı. Kadın ve çocuklar dükkandan çıktıktan sonra gösterdiği ürünleri dolaba yerleştirmeye başlayan kuyumcu Faruk Kocabıyık, yüzük tablasının yerinde olmadığını görünce kadınların arkasından koşarak hırsızları yakaladı.

Kadınları birkaç dükkan ilerde durduran kuyumcu, çevre esnaftan da yardım alarak kaçmalarının önüne geçti ve olayı hemen emniyet birimlerine bildirdi.

YAKALANDILAR SONRA SOYUNDULAR

Kadınların yakalanması ve polisin gelmesiyle olanlar oldu. Polisin emniyete götürmek için mücadele ettiği kadınlar polise zorluk çıkardılar. Karakola gitmek istemeyen kadınlardan biri ise orada soyunmaya kalktı. Polis şahısları güçlükle karakola götürdü.