BİR BAKANLIK BU KADAR PLANSIZ VE SORUMSUZCA YÖNETİLEMEZ!

  • 27 Şubat 2021 - 15:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de yüz yüze eğitimin pazartesi günü itibari ile başlaması beklenirken, Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya açtı ağzını yumdu gözünü...

Başkan Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye'nin bütün illerinde okul idareleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler hazırlık yaptı. Birinci yarıyıl yapılamayan sınavların tekrarı ve yüz yüze eğitim ile ilgili gerekli önlemler alınarak çalışmalar başlatıldı. 2 gün sonra, 1 Mart 2021 günü birinci dönemin yapılamayan sınavları yapılacak. Öğretmenler ve okul müdürlükleri bununla ilgili plan yaptı, okul idareleri hazırlıkları yürüttü. Öğrencilerimizi tekrar sınavlar için çalıştırdık. Şimdi her şey planlanmışken bir anda pazartesiyi bekleyin hiçbir şey yapmayın deniliyor. Çocuk oyuncağı mı bu iş?" dedi.

Aydoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bir bakanlık bu kadar plansız ve sorumsuzca yönetilemez. Yazık değil mi bu kadar öğretmenin, öğrencinin, velinin, okul idarelerinin ve Milli Eğitim yetkililerinin emeğine. Bakanlık bu kararları alırken, okullarda bu işler nasıl oluyor, bu işin planlama süreci de var diye neden düşünmez? Neden ciddiye almaz bu işleri?

Yapboz oyununa döndü tamamen. İnancımız kalmadı artık. Öğrencilerin motivasyonunu nasıl toparlayacağız? Öğretmenlerimiz de çalışma enerjisi bırakmadınız günlük uygulamalarınızla. Gerçekten yazık. İtibardan tasarruf etmeden oturduğunuz varsıllık makamlarınızda, emekçinin, çalışanın, öğrencinin emeğiyle dalga geçmeyin.

Her ilin durumu aynı değilken, Denizli’de vaka oranları epey düşmüşken Sayın valimizden bu konuda bir adım bekliyor, bunca emeğe ve planlamaya sahip çıkmasını istiyoruz”